Propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula a fost respinsă

Tribunalul Bihor a dispus marți respingerea propunerii de arestare preventivă a lui Victor Micula. Decizia nu este definitivă.

26 ian. 2021, 15:39
Propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula a fost respinsă

Propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula a fost respinsă. Conform judecătoarei de caz, decizia nu este definitivă.

„S-a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă. Soluţia nu este definitivă, este atacabilă cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat judecătoarea de caz Veronica Ioniţă, purtător de cuvânt al Tribunalului Bihor pentru AGERPRES.

Citește și: Detalii din ancheta lui Victoraş Micula: Îl suna noaptea pe şeful IPJ Bihor pentru că „mascaţii au avut curajul să-l oprească în trafic”

Omul de afaceri Victor Micula a fost trimis în judecată în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist, în acelaşi dosar fiind trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia municipiului Oradea, între care unul e pensionar.

Victor Micula, fiul afaceristului Viorel Micula, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului Bihor, alături de patru poliţişti din Oradea. Moştenitorul imperiului „European Drinks” este acuzat că ar fi participat îmbrăcat în poliţist, cu cagulă pe faţă, la percheziţionarea unui rival pe care l-a denunţat.

Propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula a fost respinsă. De asemenea, Micula Jr. ar fi accesata ilegal bazele de date ale Ministerului de Interne pentru a afla informaţii despre şoferul unei maşini cu care se şicanase în trafic. Cu ajutorul unei poliţiste care i-a făcut instructajul, Victoraş Micula ar fi căutat informaţii şi despre cântăreaţa de muzică populară Vlăduţa Lupău și Codin Maticiuc, relatează G4Media.

„În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema ”Poliția Română”, precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, au precizat procurorii Parchetului Bihor, conform G4media.ro.