Propuneri ISMB pentru redeschiderea şcolilor. Cine s-ar putea întoarce la cursuri. Cum s-ar desfăşura BAC-ul şi Evaluarea Naţională

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis vineri Ministerului Educației câteva propuneri pentru revenirea elevilor la şcoală în acest an şcolar. Potrivit unui document care a ajuns și în atenția părinților, inspectorii şcolari propun ca în primele două săptămâni să revină doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de câte maxim 15, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. ISMB a făcut propuneri şi pentru desfăşurarea Bacalaureatului şi pentru Evaluarea Naţională.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 07:23

ISMB a propus ca în primele două săptămâni, elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a să dea teze, să fie ascultați pe baza recapitulărilor, să li se încheie medii, să le fie completate foi matricole și să depună cereri pentru examenele naţionale, Evaluarea națională 2020 şi Bacalaureat 2020. 

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE în România. Monica Anisie spune ce se va întâmpla cu anul şcolar: Unele state europene nu mai redeschid şcolile

În următoarele două săptămâni ar urma să revină la şcoală elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, iar între schimburi are loc dezinfectarea spațiilor. La fel, elevii învață în grupuri de câte 15. Se dau teze se ascultă pe baza recapitulărilor, se încheie medii.

Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative, se arată în document.

Citeşte şi: Mircea Miclea: Şcoala va îmbina învăţarea clasică şi cea online. Suntem în situaţia asta

 

Evaluarea Naţională 2020. Ce propune ISMB

Pentru Evaluarea Națională 2020, ISMB propune ca în fiecare clasă de examen să fie câte 10 elevi, puși în ordine alfabetică. Toate documentele se depun la școala de proveniență a elevului, iar contestațiile se depun online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrările.

 

BACALAUREAT 2020. Ce propune ISMB

Pentru Bacalaureat 2020, inspectorii şcolari propun ca examenele scrise să se dea în săli de clase dotate cu camere audio video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică. Elevii vor depune contestațiile online, iar acestea vor fi corectate de alți doi profesori decât cei de la evaluarea inițială.