Propunerile de numire a noilor miniştri PSD la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi vor fi trimise azi la Cotroceni

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liviu Dragnea, şeful PSD şi preşedintele Camere Deputaţilor, şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE şi preşedinte al Senatului, au anunţat că nu vor participa la ceremonia de depunere a jurământului.

RomaniaTV.net
16 oct. 2017, 05:15
Propunerile de numire a noilor miniştri PSD la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi vor fi trimise azi la Cotroceni

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Citeşte şi: Felix Stroe, ministrul propus la Transporturi, are o stradă care îi poartă numele în judeţul Constanţa

Dragnea a spus că a fost un vot în unanimitate, cu o singură excepţie, la Paul Stănescu, cu un vot împotrivă din partea lui Nicolae Bănicioiu.

Citeşte şi: Paul Stănescu: Sunt mândru că sunt prieten vechi cu Dragnea. M-a rugat domnul preşedinte şi partidul să accept funcţia

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi-au anunţat demisiile joi seară, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce premierul Mihai Tudose anunţase cu câteva zile înainte că membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniaţi. Totuşi, Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentului din partea ALDE, a rămas în funcţie, deşi DNA a solicitat începerea urmăririi penale pe numele său, fiind suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora. În 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a lui Viorel Ilie, solicirtarea fiind însă avizată negativ de Senat.

„Cred că luni le voi înainta, voi anunţa că vin propunerile şi să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului. Nu am vorbit cu domnia sa încă. Nu există un plan B, nu am plecat de la premisa că respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD unde au fost votaţi cei trei noi miniştri ai cabinetului pe care îl conduce.

Liviu Dragnea a anunţat că nu va merge la ceremoniile de învestire de la Cotroceni

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

„Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD”, a spus Dragnea.

El s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie, ci că pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic.

„Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorţit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituţional ceva împotriva preşedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni”, a adăugat Dragnea întrebat despre motivul răcirii relaţiei cu şeful statului.

Călin Popescu Tăriceanu a luat decizia de a nu mai merge la Cotroceni

„Nu am să mai merg la Cotroceni având în vedere declarațiile politice cu totul și cu totul nefirești pentru un președinte. Mă refer la declarațiile pe care Klaus Iohannis le-a făcut în ultima perioadă. A reluat aceste formule care l-au consacrat în trecut. Este regretabil. Cred că este bine să ne vedem fiecare de preocupările sale principale”, a declarat, la România TV, Tăriceanu, fiind întrebat dacă va merge la Palatul Cotroceni pentru o posibilă ceremonie de învestire a noilor miniștri.