Protecţia Consumatorilor avertizează: Pe piaţa din România au ajuns măşti periculoase pentru sănătate

În plină stare de alertă, Protecţia Consumatorilor atrage atenţia că pe piaţa din România au ajuns măşti de protecţie care pot fi periculoase pentru sănătate. Reamintim că românii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun. 

22 mai 2020, 12:42
Protecţia Consumatorilor avertizează: Pe piaţa din România au ajuns măşti periculoase pentru sănătate

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase pentru încă 6 măști de protecție neconforme, conform Mediafax.

Alerta se adaugă celor două transmise anterior, referitoare la 11 tipuri de măști.

Infocons transmite că alerta vizează masca JY.M9, în cazul căreia retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă: „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare”.

Masca se vinde în cutii de carton care conține 50 bucăți, iar alerta a fost transmisă de Polonia.

A doua și a treia alertă vizează măști de mărci necunoscute, unele produse în China, în cazul cărora, de asemenea, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă. Alertele au fost transmise tot de Polonia.

Apoi, Infocons atrage atenția asupra măștilor din China, marca Mars, în cazul cărora, deși există marcajul CE, nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent. În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă.

O altă alertă vizează măști din marca Mei Shu Hu, la care retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %). Alertă a fost transmisă de Belgia.

Cea de-a șasea alertă se referă la măștile din marca Protekcia, în cazul cărora retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %). Acestea vin din mexic, iar alerta a emis-o Belgia.

Citeşte şi Masca de protecţie cu telecomandă, ultima fiţă pe timp de pandemie. Cât costă şi cum se foloseşte VIDEO


loading...