Protest al sindicaliştilor Cartel Alfa, joi, în faţa Ministerului Muncii

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

04 feb. 2021, 08:58

Protest Cartel Alfa. Protestele CNS Cartel Alfa continuă joi cu pichetarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, între orele 10:00-12:00, şi a sediului Confederaţiei Patronale Concordia, între 12:00 şi 14:00, conform programului aprobat de Comitetul Confederal.

Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA a decis, în 11 ianuarie 2021, „în urma analizei situaţiei actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunţate de actualul guvern, care dezavantajează profund şi preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederaţie, şi, mai larg, categoriile cele mai sărace ale cetăţenilor”, declanşarea unui program de acţiuni de protest.

Programul acţiunilor de protest a debutat în 14 ianuarie cu Caravana drepturilor sociale, informează Agerpres.

Protest împotriva austerităţii la Ministerul de Finanţe

Protestarii

s-au adunat, miercuri, în faţa Ministerului de Finanţe şi au cerut salarii minime decente, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.  Oamenii spun că e injust să li se înghețe sporurile și salariile și cer reconsiderarea măsurilor. De altfel, mișcările de stradă au devenit deja o rutină, oamenii ieșind zi de zi în stradă din cauza deciziilor coaliției.

Proteste au avut loc şi în fața Prefecturii, la Craiova. Zeci de polițiști și angajați din penitenciare sunt nemulţumiţi de măsurile Guvernului Cîţu.

„Protestăm pentru aplicarea legii 153 din 2017 privind salarizarea bugetarilor, privind eliminarea inechitatilor salariale din sistemul bugetar, precum si creșterea salariului minim corelat cu creșterea prețurilor de consum. Avem aproape 10 mii de ore suplimentare la nivel de unitate penitenciara si peste 1 milion la nivel de sistem. Pentru îmbunătățirea condițiilor de munca , condiții decente, lipsa dotarilor personalului. O sa facem tot ce tine legal de noi, o sa protestam pana când o sa fim ascultati de minister, de toti cei care au in mana puterea deciziilor”, a spus unul dintre poliţiştii aflaţi la protestul din Craiova.

Citeşte şi: Doi români i-au spart casa lui James Blunt. Au fost arestaţi în Spania