Protest AUR la Ministerul Energiei. George Simion şi zeci de parlamentari vor discuţii urgente cu Virgil Popescu. „Au promis. Dumnealui e populist”

George Simion şi 30 de parlamentari AUR protestează, marţi, în faţa sediului Ministerului Energiei. Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor a declarat că vrea să discute cu ministrul Virgil Popescu pentru a rezolva problemele minerilor şi a Complexului Energetic Oltenia.

23 mart. 2021, 09:32
Protest AUR la Ministerul Energiei. George Simion şi zeci de parlamentari vor discuţii urgente cu Virgil Popescu. „Au promis. Dumnealui e populist”

Protest AUR la Ministerul Energiei. George Simion, liderul AUR, a declarat, în direct la România TV, că sunt mai multe „situaţii foarte urgente” pe care vrea să le discute cu Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Vrem să dialogăm cu cei de la Ministerul Energiei de urgenţă. Ieri nu s-a putut acest lucru în Parlament. Am cerut în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Sunt nişte situaţii foarte urgente.

Cerem rezolvarea problemei minei de uraniu de la Crucea din Suceava, redeschiderea termocentralei Mintia de la Deva şi rezolvarea problemei CEO Oltenia”, a declarat George Simion, la România TV.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă, după atacurile PNL: „Bine că nu a vorbit despre probleme ginecologice, vă dați seama unde ajungeam”

George Simion a precizat că Virgil Popescu, ministrul Energiei, i-a acuzat de populism atât pe el, cât şi pe parlamentarii AUR.

„Trebuie să rezolve acum în această dimineaţă de urgenţă problema cu minerii care sunt închişi în mină şi problema căldurii din Deva. Aşteptăm de mai bine de trei săptămâni rezolvarea acestor probleme. Au promis. Dumnealui este populist. Vrem să dialogăm!

Aşteptăm. Suntem 30 de parlamentari AUR. N-am venit cu steaguri, n-am venit ofensif. Am venit să dialogăm, dar situaţia e de aşa natură, este o situaţia urgentă. Nu o pot tărăgăna la nesfârşit”, a precizat George Simion.

Copreşedintele AUR a reacţionat în urma atacului lansat la adresa sa de către ministrul Energiei.

„Constat, cu regret, că unii colegi din Parlament se folosesc în mod populist de unele situații dificile, pentru a crea tensiuni suplimentare.
Și fac asta acuzând ”cenzură” și alte cuvinte mari, bătându-se cu pumnul în ”pieptul plin de dragoste patriotică”.
Le transmit colegilor de la AUR că discursurile triumfaliste și panicarde NU rezolvă problemele.
La ministerul Energiei căutăm soluții, nu lăsăm pe nimeni în urmă.
Orice gest suplimentar de a agita spiritele denotă, de fapt, că NU vă interesează soarta acelor persoane”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Un protest de amploare are loc de mai multe zile în mina de uraniu de la Crucea din judeţul Suceava. Aproape 100 de mineri s-au blocat în subteran, în semn de protest pentru că nu şi-au primit salariile de mai multe luni. George Simion, liderul AUR, a coborât în mină pentru a discuta cu ortacii care spun să sunt nevoiţi să ia bani din alocaţiile copiilor sau de la pensionari pentru a putea supravieţui.

Citeşte şi: Protest în mina de uraniu de la Crucea. Zeci de mineri s-au blocat în subteran de patru zile. George Simion (AUR): „Vor să termine nu doar mineritul, nu doar mina voastră”