Protest cu „porci zburători” în faţa Ministerului Educaţiei

Protest maraton cu porci zburători la Ministerul Educației. Elevii protestează față de modul dezastruos în care autoritățile au tratat achiziția de laptopuri și tablete. Mesajul pe care doresc să-l transmită este acela că până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școli.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 08:08

Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva modului dezastruos în care a fost organizat acest început de an școlar. 

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauza ca n-au avut laptop sau tableta. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

„În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării de urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematica a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului National al Elevilor.

„Am ales simbolul porcilor pentru că tabletele vor ajunge la elevi atunci când vor zbura porcii. De patru luni de zile primim promisiuni din partea Guvernului, Ministerului Educaţiei naţionale. Elevii din România vor acţiune”, au transmis mai transmis reprezentanţii elevilor.

Peste 2.8 milioane de copii încep de astăzi şcoala fără părinţi în sala de curs, nu vor avea festivități de deschidere de an şcolar, dar vor purta masca obligatoriu în timpul orelor de curs și în pauze. În schimb, 263 de școli din toată tara sunt închise, iar alte aproape 5.000 de unități își vor primi elevii în schimburi de câte una sau două săptămâni, conform scenariului galben. După regulile din scenariul 2 vor funcţiona şi mare parte din şcolile din Bucureşti.

Citeşte şi Al patrulea elev de la Colegiul „Mihai Viteazul” Alba Iulia, confirmat cu coronavirus. Unitatea ar putea intra în scenariul roşu


loading...