Protest de amploare în Capitală faţă de restricţii şi impunerea certificatului verde. George Simion (AUR): „E cazul să se renunţe la aceste măsuri”

Sute de oameni au participat duminică în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un protest împotriva restricţiilor şi a certificatului verde. Printre protestatari se numără şi George Simion, copreşedintele AUR, care le cere autorităţilor să renunţe la aceste măsuri.

07 nov. 2021, 18:23
Protest de amploare în Capitală faţă de restricţii şi impunerea certificatului verde. George Simion (AUR): „E cazul să se renunţe la aceste măsuri”

Protest de amploare în Capitală faţă de restricţii şi impunerea certificatului verde. Deputatul George Simion a declarat în direct la România TV că a ieşit în stradă şi îi acuză pe politicieni că ” încearcă să blocheze accesul în magazine”.

„Noi am venit în seara în piaţă pentru că am rămas singurii din Parlament. Celalte partide au trădat, bat palma – PNL cu PSD. Singura speranţă e la popor. Noi suntem alături de români. Suntem în stradă.

Totul se desfăşoară paşnic. Nu ne tratează paşnic politicienii care ne conduc de 30 de ani. Cu forţa încearcă să blocheze accesul în magazine, să impună un vot unanim în Camera Deputaţilor pentru acest paşaport verde.

O să ne luptăm acolo. Unul dintre pilonii pentru care luptăm este libertatea. Nu o să permitem o nouă instaurare a dictaturii în România. Mai ales că în multe judeţe din ţară scade numărul de infectări. E cazul să se renunţe la aceste măsuri aberante”, a declarat George Simion, copreşedintele AUR, la România TV.

Protest de amploare în Capitală faţă de restricţii şi impunerea certificatului verde. George Simion: „O să protestăm în Parlament dacă revendicările celor din stradă nu sunt auzite”

„Am ajuns într-o situaţie fără de întoarcere. Noi o să fim în Parlament şi o să protestăm într-un mod similar. Sper să le dea mintea cea bună celorlalte partide să renunţe la această formă de dictatură şi să susţină alături de AUR libertatea şi credinţa românilor.

Mâine o să protestăm dacă revendicările celor din stradă nu sunt auzite. Noi suntem foarte vocali în Parlament. Nu o facem ca să ne dăm în spectacol, ci o facem pentru că nu avem altă soluţie”, a mai precizat deputatul AUR.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu susţine adoptarea legii în Parlament: Certificatul verde este o prioritate şi pentru români!

De asemenea, copreşedintele AUR a precizat că membrii formaţiunii au strâns semnături de la protestatari pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Colegii au tabele de semnături pentru a-l da jos pe primul turist al ţării, pe Klaus Iohannis”, a mai spus Simion.

Câteva sute de persoane participă duminică, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un protest faţă de restricţii şi de impunerea certificatului verde.

Protestatarii au ocupat trotuarul de lângă Universitate, traficul rutier în zonă nefiind afectat.

Oamenii au steaguri tricolore, dar şi bannere cu mesaje precum: „Baricada Vie”, „Nu vaccinării. Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”, „Nu certificatului verde, Nu vaccinării obligatorii, Nu segregării”, „PNL+PSD = vaccinarea obligatorie”, conform Agerpres.

De asemenea, manifestanţii scandează „Trădătorii”, „Ruşine să vă fie!”, „Libertate”.

Printre protestatari se află şi copreşedintele AUR, deputatul George Simion.

Citeşte şi: Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare. Care sunt amendamentele aduse de PSD