Protest în Capitală. Angajaţii Romprest o ameninţă pe Clotilde Armand: De joi nu se mai ridică gunoiul

Mai mulți angajați Romprest ies în stradă, în Piața Victoriei și cer Primăriei Sectorului 1 să achite facturile restante.

07 feb. 2021, 15:15

Protest în Capitală. Angajaţii Romprest au ieşit în stradă pentru a o avertiza pe Clotilde Armand că de joi nu se va mai ridica gunoiul din Sectorul 1.

Protest în Capitală. Utilajele Romprest sunt in Piața Victoriei

Compania spune că are de încasat peste 100 de milioane de lei de la Sectorul 1 și că de joi va opri ridicarea gunoiului. Acum, utilajele Romprest sunt in Piața Victoriei, se plimba prin zona Charles de Gaulle, Arcul de triumf și înapoi pe Kiseleff.

„E o acțiune de conștientizare prin care readucem în atenția primăriei că mai sunt cinci zile până când noi nu vom mai avea bani să punem în mișcare aceste mașini. Suntem în imposibilitatea de a plăti salariil dar și colaboratorii și furnizorii. Nici serviciile suplimentare din pandemie nu sunt plătite. 90% din ce am prestat nu s-a plătit de doamna primar.  Noi așteptăm ca serviciile prestate, facturate, să fie plătite. De șase luni de zile noi finanțăm integral serviciile”,spune Sorin Velicu, director în cadrul Romprest, potrivit România Tv.

Citeşte şi Virgil Ianţu, atac virulent la adresa lui Clotilde Armand în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. „Singura imagine pe care o veţi lăsa în urmă este cea pe care o vedem astăzi la coltul străzilor”

Nicuşor Dan intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Primăria trebuie să plătească factura de la salubritate”

Nicuşor Dan spune că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să plătească firmei de salubritate facturile, astfel încât să se ridice gunoiul de pe străzi.

Citeşte şi Noi dezvăluiri EXPLOZIVE în scandalul gunoaielor. Înregistrarea integrală de la şedinţa lui Clotilde Armand cu Romprest

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcțiune. Cum a fost semnat acel contract, asta e o chestiune care poate să fie discutată.

Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are și eu sper să se achite de ea”, a declarat Nicuşor Dan la digi24.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză firma Romprest de șantaj, după ce utilajele companiei au ieșit pe stradă în semn de protest. Ea le transmite oficialilor companiei că e dispusă să aducă altă companiei pentru a colecta gunoiul, dacă Romprest nu-l culege. De asemenea, Armand a publicat şi adresa transmisă către Romprest în 5 ianuarie.