Protest în semn de solidaritate faţă de Sorina Pintea, în Baia Mare. Fiul fostului ministru, printre oamenii ieşiţi în stradă

Zeci de oameni s-au adunat, joi după-amiază, în centrul oraşului Baia Mare pentru a o susţine pe Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită. Printre cei care au ieşit în stradă se numără şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, unde Pintea a fost directoare, precum şi soţul şi fiul fostului ministru.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 15:25
Protest în semn de solidaritate faţă de Sorina Pintea, în Baia Mare. Fiul fostului ministru, printre oamenii ieşiţi în stradă

Ionuţ Pintea, fiul Sorinei Pintea, a mărturisit că nu a putut lua legătura cu mama sa aflată în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Nu am reuşit să vorbesc cu dânsa pentru că cred că nu poate suna în momentul de faţă. Cred şi sper să fie bine pentru că asta ne dorim cu toţii din familie.  Ne rugăm pentru ea să vină cât mai repede acasă. Trebuie să dispunem de toate pârghiile necesare să ne luptăm cu chestia asta, cu procesul ăsta”, a declarat Ionuţ Pintea, fiul Sorinei Pintea, la România TV.

Soțul Sorinei Pintea a refuzat să facă declarații, spunând că a emis un comunicat de presă în care și-a exprimat opiniile.

Citeşte şi: Soţul Sorinei Pintea, mesaj emoţionant despre starea de sănătate a fostului ministru: Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas de ceas

Printre oamenii care au ieşit în stradă au fost şi angajaţi ai Spitalului Judeţean din Baia Mare, unde Sorina Pintea a fost directoare.

„Doamna Pintea s-a îmbolnăvit pentru români, pentru bolnavi. Lucrez la spitalul judeţean. O doamnă deosebită, foarte bine. Am plâns când am plecat”

„N-am cuvinte. Nu merită niciun om această soartă, darămite această doamnă stimabilă care a făcut atât bine. Multă durere în suflet simţim acum. Ne-a părut rău pentu ea”, au spus angajaţi ai Spitalului din Baia Mare.

La acţiunea de susţinere a Sorinei Pintea au luat parte şi jurnalişti din presa locală.

„Azi a crede în Sorina Pintea este o crimă. A avea o altă părere decât majoritatea este o crimă. A-i lua dreptul la tratament este a-i lua dreptul la viaţă. Nu există o astfel de acuzaţie. Nu există o sentinţă care spune că nu are voie să se trateze. Instituţiile statului ucid. Ceea ce i se întâmplă Sorinei este o crimă”, a spus un jurnalist local.

Citeşte şi: Sorina Pintea, în stare de şoc după ce a apărut cu cătuşe la mâini în faţa jurnaliştilor. Un psiholog, chemat la Arestul Central

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.

Citeşte şi: Reacţia DNA la imaginile cu Sorina Pintea în cătuşe la Policlinica MAI