Protest la Lisabona, faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern

Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi la Lisabona, ca să protesteze faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern. Autorităţile portugheze au pregătit reduceri substanţiale de cheltuieli pentru anul viitor, ca să poată îndeplini condiţiile impuse de Uniunea Europeană şi FMI.

RomaniaTV.net
13 nov. 2011, 06:59
Protest la Lisabona, faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern

Cei mai afectaţi sunt lucrătorii din sectorul de stat – care şi îşi vor vedea veniturile îngheţate sau chiar reduse. Ei au ieşit în număr impresionant pe străzi – ca să ceară guvernului să renunţe la măsurile de austeritate.

„Sunt aici astăzi ca să protestez faţă de jafurile comise de Guvern şi de stat. Adoptă doar politici care afectează lucrătorii, care distrug viitorul fiului meu şi al tuturor copiilor din Portugalia.”

Bugetul portughez pe anul viitor prevede reduceri masive de cheltuieli. În urmă cu câteva luni, Portugalia a primit un ajutor financiar extern de 78 de miliarde de euro pentru a evita intrarea în incapacitate de plată şi a nu o lua pe urmele Greciei. În schimbul banilor însă, autorităţile trebuie să facă o serie de reforme dureroase şi nepopulare.