Protest la Ministerul Dezvoltării în plină criză COVID-19. Angajaţii sunt nemulţumiţi de CONCEDIERILE care se fac

Angajaţii Ministerului Dezvoltării au protestat marți dimineață nemulțumiți de disponibilizările care se fac în minister. Ministrul Ion Ștefan spune că în acest moment sunt 1020 de angajați, iar după disponibilizări vor rămâne 765. O parte dintre angajaţi au primit deja preavize.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 07:25
Protest la Ministerul Dezvoltării în plină criză COVID-19. Angajaţii sunt nemulţumiţi de CONCEDIERILE care se fac

Mai mulți angajați ai Ministerului Dezvoltării s-au adunat marți dimineață în fața instituţiei, nemulţumiţi că vor fi disponibilizaţi.

„Am primit documentul că trebuie să plec acasă și nu mi se pare normal să plec acasă dintr-o instituție unde eu lucrez și mi-am desfășurat toată activitatea. Ieri am fost informați că trebuie să plecăm acasă, să dăm concurs… oameni cu familii acasă, cu copii mici”, spune o angajată, care adaugă că lucrează în instituție de 15 ani, potrivit Digi24.

Dacă unii dintre angajaţi au primit direct preaviz, alții au fost notificaţi că vor susţine concura pe posturi. 

Ministrul Dezvoltării spune că reducerea personalului nu va afecta sub nicio formă activitatea ministerului.

„Acum câteva luni de zile am anunțat o reorganizare din temelii a Ministerului și asta am făcut. Am hotărât reducerea cu 40% a echipei politice, adică secretari de stat, subsecretari, iar posturile de conducere au fost reduse cu 35%, vom avea mai puține posturi de conducere, iar numărul de angajați, se va reduce cu 25-30%, un număr mai mic. Ceea ce propunem noi prin restructurare aduce beneficiu cetățenilor, nu am făcut asta pentru a proteja sau a mă răzbuna pe un salariat sau altul, nu îi cunosc, nu am angajat pe nimeni în acest minister”, a declarat Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării.

Ion Ștefan susține că persoanele care au primit preaviz se pot prezenta la examen.

„Ei pot participa la examen în data de 29 mai, examen ce va avea loc la Facultatea de Drept ca să dăm posibilitatea tuturor să participe la un examen civilizat”, a mai spus Ion Ştefan.