Protest la Peugeot-Citroen. Angajaţii, nemulţumiţi de concedierile în masă VIDEO

Protest la Peugeot-Citroen. Sute de angajaţi ai grupului de construcţie de automobile s-au strâns în faţa sediului companiei de la Paris, nemulţumiţi de concendierile iminente. Trustul urmează să anunţe o serie de planuri de restructurare, pentru a face faţă pierderilor din ce în ce mai mari.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 14:36
Protest la Peugeot-Citroen. Angajaţii, nemulţumiţi de concedierile în masă VIDEO

Nemulţumiţi, angajaţii spun că nu vor să plătească preţul pentru deciziile greşite ale conducerii grupului.

„Credem că grupul are, într-adevăr, probleme financiare. Pentru noi, astăzi, este important ca angajaţii să nu plătească preţul pentru greşelile de strategie, ca directorii să încerce să păstreze locurile de muncă, să încerce să păstreze uzinele”, a declarat unul dintre angajaţi.

În aceste condiţii, angajaţii cer o expertiză contabilă la Peugeot-Citroen. „Cerem conducerii, inclusiv ministrului Industriei, o evaluare a datelor contabile ale grupului PSA, pentru a vedea care este situaţia financiară a grupului”, a mai spus acesta.

Cu pierderi de 700 de milioane de euro doar în primul semestru din an, Peugeot a decis să dea afară 8.000 de angajaţi şi să închidă o uzină. Vestea a pus pe jar sindicatele. Vânzările Peugeot la nivel mondial au scăzut cu 13% în primul semestru, la 1,62 milioane autovehicule. În aceste condiţii, guvernul francez urmează să anunţe în curând un plan de susţinere a industriei auto.