Protest spontan al taximetriştilor din Timişoara, după un control al Poliţiei Rutiere

Aproximativ 50 de taximetrişti au participat, marţi, la un protest spontan, după ce echipaje ale Poliţiei Rutiere au mers în mai multe staţii de taxi şi au făcut controale de rutină.

06 feb. 2018, 09:43
Protest spontan al taximetriştilor din Timişoara, după un control al Poliţiei Rutiere

Cei aproximativ 50 de taximetrişti au mers cu maşinile de taxi în Piaţa Consiliul Europei din Timişoara, după ce agenţii de la Poliţia Rutieră au pornit controale în mai multe staţii de taxi şi le-au cerut unor şoferi să îi urmeze în Piaţa Consiliul Europei, pentru verificarea documentelor, potrivit news.ro.

Taximetriştii care urmau să fie controlaţi, au anunţat prin staţie, iar mai mulţi colegi ai lor au venit imediat la locul unde avea loc controlul. Taximetriştii au spus că poliţiştii îi controlează abuziv, după protestul de săptămâna trecută.

Poliţiştii au spus, însă, că este vorba despre o verificare de rutină.

„Este vorba de o acţiune obişnuită, pe linie rutieră, în privinţa transportului în regim de taxi, nicidecum de vreo răzbunare legată de incidentele din urmă cu o săptămână”, a declarat şeful Serviciului Rutier Timiş, cms. şef Petru Rumega.

În urmă cu aproximativ o săptămână a izbucnit, la Timişoara, un conflict între şoferii de taxi şi cei de la Uber. Poliţiştii au intervenit atunci şi a aplicat 45 de amenzi.

După acest eveniment, şoferii unei firme de taximetrie din Timişoara au pornit într-un mars de protest pe strazile oraşului, iar agenţii de la Rutieră au anunţat că urmează să-i identifice şi să-i sancţioneze pentru crearea de obstacole de natură a îngreuna circulaţia pe drumurile publice.

Bătaie între taximetrişti şi şoferii Uber. Sunt mai mulţi răniţi, 12 persoane au fost duse la audieri. Reacţia primarului