Protest violent în faţa Guvernului: Revoluţionarii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Proteste violente în faţa Guvernului. Revoluţionarii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au încercat să rupă barajul făcut de aceştia. Protestatarii sunt supăraţi că Guvernul vrea să modifice Legea Recunoştinţei pentru a le tăia indemnizaţiile şi cer demisia premierului Emil Boc.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 08:19
Protest violent în faţa Guvernului: Revoluţionarii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Protestatarii au forţat gardurile de protecţie şi s-au bătut cu jandarmii în faţa Guvernului.

Toată ţara să iasă afară. Să arunce escrocii aştia. Ne-au vândut petrolul, ne-au vândut gazele. Copiii noştri nu mai au nimic. Masele de oameni sunt nemulţumite. Şi jandarmilor le-au scăzut salariile, dar nu au ce să facă. Sunt sub ordin, nu au ce să facă”, au spus oamenii nemulţumiţi.

În timpul luptei dintre jandarmi şi protestatari, unui bărbat i s-a făcut rău. Revoluţionarul a primit îngrijiri medicale şi se află în afara oricărui pericol.

Revoluţionarii vor să îşi recupereze drepturile băneşti câştigate prin Legea Recunoştinţei şi spun că nu vor renunţa la protestele care durează deja de mai bine de o săptămână.

Protestatarii au participat, marţi, la şedinţa solemnă de la Parlament organizat cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la Revoluţie.

Revoluţionarii au protestat şi luni în faţa Palatului Victoria. Ei aruncat cu ouă şi au cerut demisia Guvernului şi a premierului Emil Boc. Revoluţionarii sunt nemulţumiţi pentru că Executivul ar intenţiona să le taie indemnizaţiile şi spun că puterea nu a făcut nimic pentru români. Ei vor ca viitorul tinerilor să fie unul mai bun şi susţin că nu au făcut degeaba o revoluţie în 1989.

Un alt protest al revoluţionarilor a avut loc şi la Timişoara. Revoluţionarii s-au adunat în Piaţa Operei. Timp de câteva minute acolo au răsunat sirenele şi s-au ţinut discursuri. Oamenii au sărbătorit faptul că Timişoara a devenit primul oraş liber din România în urmă cu 22 de ani.

Revoluţionarii protestează de aproape o lună. În fiecare săptămână, ei au venit să scandeze în faţa Guvernului. Săptămâna trecută, aproape 500 de revoluţionari au protestat în faţa Guvernului. Revoluţionarii au dărâmat gardurile montate de jandarmi.

Problema revoluţionarilor a fost discutată în şedinţa din 12 decembrie a Coaliţiei, premierul Emil Boc anunţând că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor care le sunt acordate în prezent.