Proteste violente în centrul Londrei. Manifestanţii au atacat forţele de ordine VIDEO

Moartea americanului George Floyd a determinat un val de proteste care a trecut graniţele Statelor Unite, extinzându-se până în Europa. După manifestaţia violentă de pe străzile din Paris, care reclama brutalitatea poliţiştilor faţă de cetăţenii de culoare, a venit rândul Regatului Unit al Marii Britanii să se solidarizeze cu persoanele de culoare. În cursul zilei de miercuri, şi aici au avut loc confruntări violente între manifestanţi şi poliţişti, informează Reuters.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 17:58
Proteste violente în centrul Londrei. Manifestanţii au atacat forţele de ordine VIDEO

Violenţele au avut loc în faţa biroului premierului britanic Boris Johnson, la Downing Street. Protestatarii au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine, iar un poliţist a fost lovit cu pumnul în faţă. 

Citeşte şi Proteste de amploare pe străzile Parisului. Manifestanţii reclamă brutalitatea poliţiştilor împotriva persoanelor de culoare VIDEO

Zeci de mii de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul Londrei pentru a protesta faţă de moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite. Susținători ai cauzei ”Black Lives Matter”, protestatarii au scandat în mod repetat ”Fără justiție, nu există pace”.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat moartea lui George Floyd, şi a făcut apel la protestatari să manifeste în mod paşnic şi, totodată, să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.