Proteste de amploare pe străzile Parisului. Manifestanţii reclamă brutalitatea poliţiştilor împotriva persoanelor de culoare VIDEO

Un protest de amploare are loc în Paris, în pofida restricțiilor instituite de Poliție în care participanții cer dreptate pentru un tânăr de culoare care a murit în sediul Poliției în 2016, transmite Rador.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 19:39
Proteste de amploare pe străzile Parisului. Manifestanţii reclamă brutalitatea poliţiştilor împotriva persoanelor de culoare VIDEO

Aproximativ 15.000 de protestatari parizieni cer dreptate pentru Adama Traoré, un tânăr de culoare care a murit în sediul Poliției în urmă cu patru ani. Decesul tânărului, care avea doar 24 de ani, a declanșat un val de proteste generate de brutalitatea poliției.

Protestul a început paşnic, în faţa Tribunalului din Paris. Situația a devenit încordată la aproximativ două ore de la începutul protestului, din cauza conflictelor dintre unii manifestanţi şi forţele de ordine. Potrivit Le Figaro, unii manifestanţi ar fi venit special pentru a instiga poliţiştii. Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. Protestatarii au dat foc, în mijlocul străzii, mai multor obiecte de mobilier sau materiale de construcţii luate de pe şantierele din apropiere.

Înainte ca situaţia să degenereze, sora lui Traoré s-a adresat mulţimii strânse în faţa tribunalului.

Fratele meu a murit de ziua lui. Şi-a luat bicicleta și a ieșit la plimbare. Dar în Franța, un negru nu poate ieși la plimbare cu bicicleta”, a spus ea. Tânăra a acuzat „justiția franceză” că i-a protejat pe jandarmii care l-au ucis pe fratele ei.

Citeşte şi VIOLENŢE SUA. Fiica primarului New York-ului, arestată la protestele din Manhattan

După discursul femeii, mulţimea a început să scandeze „Dreptate pentru Adama!”.

Traoré și-a pierdut cunoștința în maşina Poliției, după ce, anterior, se plânsese că are probleme de respiraţie. Ulterior, tânărul a decedat chiar în secția de poliţie. Ofițerii de poliție care l-au reținut nu au fost puși sub acuzare. 

Protestele din Franța vin pe fondul violențelor din SUA, care au pornit o dată cu moartea lui George Floyd pe 25 mai, la Minneapolis.