Provocarea ŞOCANTĂ a unui eurodeputat polonez: Eu NU SUNT CHARLIE. Sunt pentru PEDEAPSA cu MOARTEA

Cunoscut pentru declaraţiile sale cu tentă rasistă, eurodeputatul polonez Janusz Korwin-Mikke a arătat un mesaj, pe monitorul laptop-ului său, prin care se desolidarizează de susţinătorii Charlie Hebdo.

13 ian. 2015, 11:41
Provocarea ŞOCANTĂ a unui eurodeputat polonez: Eu NU SUNT CHARLIE. Sunt pentru PEDEAPSA cu MOARTEA

„Eu nu sunt Charlie, sunt pentru pedeapsa cu moartea”, a transmis eurodeputatul polonez de extremă dreapta, Janusz Korwin-Mikke, în plenul Parlamentului European, chiar în timpul discursului preşedintelui Frontului Naţional, Marine Le Pen, care a cerut Uniunii Europene să-şi facă „autocritica”.

Cunoscut pentru declaraţiile sale cu tentă rasistă, europarlamentarul polonez a arătat sălii un mesaj de pe laptopul său cu aceste cuvinte, în limba engleza, în timpul discursului preşedintelui Frontului Naţional, Marine Le Pen, care a cerut UE să-şi facă „autocritica”.

Citeşte şi Atentate în Franţa, efecte colaterale: Ar trebui să existe mai mulţi Kouachi. Sunteţi anafură pentru terorişti

„Este Europa capabilă să ne protejeze, să protejeze popoarele europene de ameninţarea fundamentalismului islamist. Este deschiderea totală a frontierelor noastre capabilă să ne protejeze?”, s-a întrebat Le Pen.

Citeşte şi Peste 50 de acte antimusulmane comise în Franţa după atentatul de la Charlie Hebdo

Eurodeputaţii din marea coaliţie dreapta-stânga din PE au făcut apel la consolidarea apărării valorilor europene. „Trebuie să luptăm împreună pentru a nu ne lăsa niciodată contaminaţi de ura teroriştilor. Trebuie să apărăm libertatea tuturor, în Europa şi în lume. Vom răspunde terorii prin mai multă democraţie, prin mai multă deschidere şi toleranţă”, a afirmat preşedintele socialist al legislativului comunitar, Martin Schulz.