Provocarea zilei! Iluzia optică doar pentru genii. Cât de repede puteți găsi cuvântul DOCUMENT în această imagine?

Astăzi te provocăm la o nouă iluzie optică. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți cuvântul DOCUMENT în 20 de secunde. Puţine persoane au reuşit să treacă acest test de inteligență.

25 ian. 2023, 12:06
Provocarea zilei! Iluzia optică doar pentru genii. Cât de repede puteți găsi cuvântul DOCUMENT în această imagine?

Iluzia optică a zilei vine cu o provocare! Trebuie să găsiți cuvântul DOCUMENT din această imagine, în 20 de secunde.

O iluzie optică are scopul de a vă pune mintea la încercare și este de fapt un joc distractiv care vă va ajuta să descoperiți cât de atenți și inteligenți sunteți.

Citiți și: Iluzie optică. Puteți găsi lunetistul ascuns în această imagine?

Tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați și să vă concentrați pentru a observa cât mai repede cuvântul  DOCUMENT.

La prima vedere, cuvântul pare greu de găsit, însă îl veți descoperi dacă veți privi cu atenție. Acest exercițiu vă va ajuta să vă testați nivelul de gândire rapidă.

Numai dacă veți privi cu atenție, de la stânga la dreapta veți găsi răspunsul imediat. Dacă ești calm și relaxat, poți afla răspunsul înainte de cele 20 de secunde, conform cancan.ro

Răspunsul corect este:

 

Iluzia optică are rolul de a vă arată cât de inteligent sunteți de fapt. Cu siguranță ați văzut, de-a lungul timpului, multe astfel de teste cu iluzii optice. O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, care ne fascinează și care ne provoacă creierul să perceapă lucrurile diferit.  Studiile arată că iluziile optice sunt, de asemenea, o parte a domeniului psihanalizei, care pun în lumină modul în care percepem lucrurile.

Testele de inteligență sunt foarte utile, mai ales că ne pun mereu mintea la contribuție. Doar persoanele care au un coeficient mare de inteligență reușesc foarte repede să rezolve rapid astfel de teste.

Coeficient de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100. Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depaseste 240. Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoanele cu aceste valori sunt în general absolvenți ai unei universități, care pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activităţi de creație. Persoane cu nivelul IQ-ului 121 – 130 reprezintă 6% din populaţie.

Citiți și: Provocarea zilei! Iluzie optică doar pentru genii. Poți găsi pisica din libărie în 11 secunde?