PSD critică Guvernul în legătură cu OUG privind reforma în sănătate

PSD a criticat din nou Guvernul privind reforma în sănătate din ordonanța de urgență adoptată recent de PNL. Social-democraţii consideră că afirmaţia conform căreia pacienţii nu vor plăti nimic indiferent dacă se tratează într-un spital de stat sau privat drept o propagandă a PNL şi acuză liberalii că vor să justifice privatizarea mascată a sănătăţii.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 09:47
PSD critică Guvernul în legătură cu OUG privind reforma în sănătate

„Pacienţii NU vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital de stat sau într-unul privat” susţinea propaganda PNL, ca să justifice privatizarea mascată a Sănătăţii”, afirmă PSD, referindu-se la comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii, care dă asigurări că „prin modificarile aprobate marţi, pacienţii nu vor plăti nimic daca vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat, iar numărul vieţilor salvate va fi în creştere” şi că „nu se privatizează niciun serviciu medical”, potrivit News.ro. 

Citeşte şi: Victor Ponta, atac dur la adresa lui Orban: „Trebuie să i se mai dea peste bot”

„La o zi distanţă, chiar clinicile şi spitalele private spun că acest lucru este o iluzie”, remarcă social-democraţii, după ce Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă, printre altele, clinicile Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo, a anunţat joi că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: Sunt foarte puţin probabil anticipatele. Nu am decis încă dacă vptăm Guvernul Orban II

PSD subliniază că regula de bază a economiei de piaţă spune că mediul privat urmăreşte profitul, nu numai acoperirea costurilor.

Citeşte şi: Raed Afarat pune tunurile pe Guvernul Orban: Pune în pericol siguranţa naţională

„Doar liberalii nu ştiu asta! Aşa cum HABAR NU AU că adoptarea unei OUG fără avizul Consiliului Legislativ este ilegală”, conchid ei., în condiţiile în care Victor PŞonta a făcut public un document al Consiliului Legislativ adresat secretarului general al Guvernului, în care afirmă că „OUG privind reforma în domeniul sănătăţii a fost primită pentru aviz în 5 februarie, dată la care Guvernul a fost demis în Parlament”, a comentat PSD.