PSD, după ce Iohannis a anunţat amenzi pentru nerespectarea ordonanţelor militare: Credeţi că puteţi păcăli la nesfârşit populaţia?

PSD trage un semnal de alarmă şi susţine într-o postare pe Facebook că strategia PNL ”teste puține=îmbolnăviri puține” este una prin care mint populația.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 12:33
PSD, după ce Iohannis a anunţat amenzi pentru nerespectarea ordonanţelor militare: Credeţi că puteţi păcăli la nesfârşit populaţia?

„România ocupă primul loc în regiune la numărul deceselor cauzate de COVID-19. Este rezultatul dramatic al incapacității și superficialității Guvernului PNL, care a crezut că poate păcăli la nesfârșit populația aplicând tactica ”teste puține = îmbolnăviri puține”.

Românilor li se cere să #respecte regulile, în timp ce Guvernul nu respectă două reguli simple:

  • protejarea medicilor și a personalului medical și 
  • testarea masivă a populației, pentru a identifica rapid persoanele asimptomatice care răspândesc virusul.

Numai prin respectarea acestor două reguli simple România poate evita scenariul negru din Italia și din Spania.

Între timp, președintele Iohannis anunță că, în loc de teste, Guvernul PNL le aplică românilor amenzi! Dar cine amendează Guvernul pentru că nu testează populația, pentru că nu asigură echipamente de protecție medicilor și pentru că ascunde informații, domnule Iohannis?”, se arată în postarea conducerii PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după şedinţa de la Cotroceni pentru evaluarea măsurilor de siguranţă şi ordine publică, că este absolut necesar ca toată lumea să respecte legea în aceasta perioadă, iar cine nu respectă ordonanţele militare şi ordinul autorităţilor va fi sancţionat. Şeful statului a precizat că până acum s-au aplicat 78.000 de amenzi persoanelor care nu au respectat măsurile impuse prin Ordonanţele militare pe timpul epidemiei de coronavirus.