PSD: Salariul minim european va fi introdus în România în acest an

PSD își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024, a transmis conducerea social-democrată într-un comunicat de presă.

02 apr. 2024, 14:03
PSD: Salariul minim european va fi introdus în România în acest an
PSD: Salariul minim european va fi introdus în România în acest an

Specialiștii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, iar salariul minim european va fi introdus în România în acest an, se arată într-un comunicat PSD.

Citește și: O categorie de români va primi ajutor în valoare de 1.500 de euro de la stat. Cine sunt norocoșii și care sunt condițiile necesare pentru a încasa banii

”PSD consideră că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, într-o manieră predictibilă, care să garanteze creșterea nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți salariații din România”, a transmis PSD.

Creșterea salariului minim la 3.700 de lei, anunțată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie 2024, va ridica veniturile salariale la nivelul corespunzător pentru introducerea mecanismului de majorare automată a salariilor, conform prevederilor din Directiva europeană. PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte și în veniturile salariale ale cetățenilor.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre taxa pe boală de 10%: „Concediile medicale sunt un venit”

”Introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariații din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajați încadrați cu acest nivel minim de salarizare”, a conchis conducerea PSD.