Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a depus la BEC dosarele de candidatură pentru europarlamentare. VEZI LISTA

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianța electorală PSD-UNPR-PC a depus, sâmbătă, la sediul Biroului Electoral Central, dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare.

RomaniaTV.net
22 mart. 2014, 10:28
Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a depus la BEC dosarele de candidatură pentru europarlamentare. VEZI LISTA

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Depunerea candidaturilor s-a făcut în prezenţa celor trei preşedinţi ai Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.

EUROPARLAMENTARE 2014. Capi de listă la PSD sunt Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan

Partidele politice, alianțele politice și cele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale legal constituite și candidații independenți mai pot să-și depună și să-și înregistreze candidaturile pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central până pe 26 martie, ora 24.00.

Ponta: E extrem de important ca vocea României să fie reprezentată în PE mult mai puternic

În termen de 24 de ore de la înregistrare, cel mai târziu pe 27 martie, listele de candidați și candidaturile independente sunt aduse la cunoștința publică prin afișare la sediul BEC și la birourile electorale.

Ponta: Văd cu surprindere că şi Crin Antonescu a luat limbajul lui Băsescu

Până la împlinirea a 45 de zile înainte de data alegerilor, cel mai târziu 10 aprilie, se pot formula contestații privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Soluționarea se va face de Tribunalul București, în termen de 2 zile. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București, iar cel mai târziu la 15 aprilie CAB se pronunță prin decizie definitivă.

Cel mai târziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE rămân definitive.

PDL va veni cu listele la BEC duminică, iar PNL și UDMR se vor prezenta luni pentru a-și înregistra candidaturile.