Rețeta de piftie de curcan care ți se va topi în gură! Secretele bucătăreselor iscusite au fost descoperite

Cine nu adoră o piftie de curcan făcută ca la mama acasă?! Iată rețeta secretă care te va ajuta să te bucuri de un preparat absolut delicios.

25 ian. 2024, 15:26
Rețeta de piftie de curcan care ți se va topi în gură! Secretele bucătăreselor iscusite au fost descoperite
Rețeta de piftie de curcan care ți se va topi în gură! Secretele bucătăreselor iscusite au fost descoperite

Rețetă pitfie de curcan. Piftia de curcan este o delicioasă specialitate culinară tradițională, apreciată pentru gustul său bogat și textura sa fermă. Preparată din gelatina naturală extrasă din oasele și cartilajele curcanului, piftia capătă consistența sa distinctivă prin fierberea îndelungată a acestor ingrediente. Adesea aromatizată cu condimente precum usturoi, frunze de dafin și piper, piftia de curcan devine o mâncare apetisantă.

Mod de preparare Piftie de curcan

Pentru o piftie delicioasă trebuie să urmăm acești pași. Se pune carnea la fiert, împreună cu ceapa și morcovul, în circa 7 litri de apa. Se da focul iute și se spumuieste bine vasul. După ce s-a terminat “spumuirea” (curățarea de spuma a apei), se da focul moale și se lasă așa circa 3 ore. Semnul că a fiert carnea este cînd aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioara).

Citește și: Premii inedite pentru clienții Lidl! Roata cu Surprize îi așteaptă pe români în magazine. Iată ce poți câștiga!

Atunci se adaugă sarea, după gust. Trebuie să mai ramina circa o treime din apa în urma fierberii. După ce a fiert, carnea este scoasa, lașata la răcit, apoi tăiată bucatele și pusa în vase (boluri, tăvi, etc). Se poate pune și morcovul fiert, tăiat rondele … în momentul în care apa în care a fost carnea devine călduță se pune în ea usturoiul și se scot morcovul și ceapa.

Ultima operațiune înainte de punerea în vase este “vânturarea” (adică apa se muta dintr-o oala în alta de vreo 3 ori, pentru “limpezire”) . Apoi apa se trece prin strecurătoare și se pune în vasele cu carnea și se lasă la răcit. Pofta buna!

Ingredientele și cantitățile le găsești AICI

Citește și: Scovergi cu brânză, gustoase ca în copilărie! Doar bunicile știu secretul celui mai autentic preparat