Un mamut descoperit în Covasna se vinde bucată cu bucată pe internet

O descoperire istorică făcută în România este pe cale să devină istorie. În loc să fie într-un muzeu, mamutul descoperit în judeţul Covasna riscă să ajungă de vânzare pe internet, după ce hoţii au furat bucăţi din scheletul animalului preistoric.

25 nov. 2013, 09:22
Un mamut descoperit în Covasna se vinde bucată cu bucată pe internet

În aprilie 2013, un localnic din Ariuşd, judeţul Covasna, a găsit o bucată din craniul unui mamut şi doi colţi, de dimensiuni impresionante, potrivit yahoo.com. Osemintele au fost duse la muzeul din Baraolt, însă autorităţile nu au deschis un sit de cercetare, iar locul descoperirii nici măcar nu a fost izolat.

Astfel, mai multe persoane necunoscute au fost văzute în timp ce făceau săpături în locul unde a fost descoperit mamutul, iar copiii din zonă se joacă de-a arhelogii. Cei care au găsit osemintele, încearcă acum să le vândă pe internet. Pe o măsea cer 6.000 de euro, iar pe un dinte, 200 de euro, potrivit România TV.

La poliţie nu a fost depusă nicio plângere şi nici oamenii legii nu s-au gândit să-i întrebe pe autorii anunţurilor de acest gen de unde au osemintele de mamut.

CITEŞTE ŞI: Fosilele unui mamut de acum 5 milioane de ani, expuse la un muzeu din Târgiu Jiu