Puiu Haşotti: Interesul naţional e deasupra interesului de partid. Fenechiu rămâne în Guvern

Liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti a susţinut, la finalul discursului preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, că interesul naţional face ca orice interes de partid să dispară, menţionând totodată că o revocare a lui Relu Fenechiu din Guvern se va face doar în momentul unei decizii a instanţei.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 16:00
Puiu Haşotti: Interesul naţional e deasupra interesului de partid. Fenechiu rămâne în Guvern

Haşotti a declarat că nu a fost prezent în sala de plen la discursul preşedintelui, însă a urmărit ce a spus şeful statului.

„A fost un discurs cu nişte chestiuni pe care le ştiam de mult timp, nu a fost nimic deosebit, nimic surprinzător, a fost ca un fel de porunci ale lui Moise pe care le ştiam deja cu toţii – nişte lucruri comune. (…) Intrarea în Schengen este un deziderat naţional, este o chestiune care ţine de interesul naţional. Din păcate acest subiect este cel puţin până la ora actuală excesiv de mult politizat”, a susţinut Puiu Haşotti, potrivit Mediafax.

El a precizat că în cazul colaborării Parlament-Guvern-Preşedinţie pe subiectul Schengen „orice interes de partid dispare”, din moment ce este vorba de interesul naţional.

În ceea ce priveşte situaţia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, liderul sentorilor PNL a afirmat că la nivelul conducerii PNL „nu poate decât să se uite la textul legii”, care nu permite revocarea decât în momentul unei condamnări definitive.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, el apreciind că aceasta este „o datorie faţă de români”.

„Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun”, le-a pus Traian Băsescu parlamentarilor şi premierului.