Pune o linguriță cu zahăr în mașina de spălat. Trucul genial care ajută hainele să nu se deterioreze

O problemă cu care se confruntă mulți români acasă își găsește rezolvarea printr-un truc extrem de simplu. Tot ce trebuie să faci e să adaugi o linguriță de zahăr în mașina de spălat.

13 apr. 2024, 15:36
Pune o linguriță cu zahăr în mașina de spălat. Trucul genial care ajută hainele să nu se deterioreze

Pune o linguriță cu zahăr în mașina de spălat. Multe gospodine apelează la acest truc, care dă rezultate de fiecare dată. Așadar, dacă vrei ca hainele tale să nu se deterioreze din cauza spălării tot ce trebuie să faci e să respecți acești pași.

Mai întâi, sortează rufele după culori și alege detergentul și programul de spălare potrivit pentru fiecare tip de material.

De multe ori, se întâmplă să respecți totul la virgulă, dar să constați că hainele își pierd intensitatea culorilor.

Citește și Minivacanţă de Paşte şi 1 Mai departe de casă. Românii au cumpărat sejururi și de mii de euro

Metoda inedită cu zahăr ca să-ți protejezi hainele

În acea situație, există tot felul de coloranți pentru țesături, care se găsesc în comerț, însă nu îi avem întotdeauna la îndemână. Dar, ca să rezvolvi, totuși, situația, poți apela la un truc mult mai ieftin, accesibil pentru oricine. Un ingredient la care nu te-ai fi gândit îți poate salva hainele de la a-și pierde intensitatea culorilor.

E un produs pe care oricine îl are în bucătărie. El ajută foarte mult la păstrarea culorilor hainelor. Vorbim despre zahăr, iar trucul e unul vechi, pe care îl folosesc multe gospodine.

Pune o linguriță de zahăr în sertarul mașinii de spălat și să selectezi programul de clătire. Dacă e mai mare cantitatea de haine, poți să adaugi mai multe lingurițe de zahăr, iar rezultatele vor fi extraordinare.

Există și alte soluții pentru a salva hainele de la decolorare. Ele se bazează pe ingrediente pe care le ai în bucătărie și nu e nevoie de soluții cumpărate din comerț. Spre exemplu, dacă adaugi sare în mașina de spălat, hainele vor fi strălucitoare și își vor păstra culoarea. Mai mult, acest ingredient te poate ajuta să scapi chiar și de petele foarte dure, precum cele de ulei.

Oțetul, în schimb, este un dezinfectant foarte bun pentru hainele tale. Elimină bacteriile, neutralizează mirosurile neplăcute, îngrijește fibrele și reduce urmele de săpun de pe țesătură.

Citește și Chiriaș sau proprietar? Este rentabil să cumperi un apartament pe care să-l dai în chirie