GALERIE pentru Becali la Penitenciarul Rahova. Deţinuţii cer eliberarea omului de afaceri VIDEO

Gigi Becali a fost închis, luni, în Penitenciarul Rahova, unde va rămâne pentru următoarele 21 de zile în carantină.  Marţi, mai mulţi deţinuţi au cerut eliberarea omului de afaceri.

21 mai 2013, 11:39
GALERIE pentru Becali la Penitenciarul Rahova. Deţinuţii cer eliberarea omului de afaceri VIDEO

Chiar dacă se află în închisoare de mai puţin de 24 de ore, Gigi Becali are deja susţinători în penitenciar. Marţi, mai mulţi deţinuţi aflaţi într-o dubă au fost filmaţi în timp ce cereau eliberarea omului de afaceri. „Gigi Becali! Libertate! Forza Steaua! Să trăiască domn Becali!”, au aclamat puşcăriaşii.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a mărturisit că şi în penitenciar sunt deţinuţi care cer eliberarea clientului său, potrivit România TV. „Se auzeau strigate şi înăuntru. Vă daţi seama că îi face bine. E firesc, când vezi că toată lumea te sprijină”, a spus Bogdan Vlad.

România TV a difuzat mai multe imagini de la Penitenciarul Rahova, unde numele lui Gigi Becali se auzea până în afara zidurilor închisorii.

CITEŞTE ŞI: Ce a mâncat Gigi Becali în prima zi de detenţie

Gigi Becali a ajuns la penitenciarul Rahova luni seară, la ora 23.40 şi a fost cazat în secţia de carantină, aşa cum se obişnuieşte cu noii deţinuţi. În această perioadă, Becali va lua cunoştinţă regulile din penitenciar, dar şi drepturile pe care le au.

Citeşte şi Becali, de la viaţa din palat la regimul de celulă. Cum va arăta traiul lui în penitenciar VIDEO

Gigi Becali va avea un regim de detenţie semideschis, întrucât are o pedeapsă mai mică de cinci ani de închisoare. Astfel, el se va putea plimba neînsoţit în spaţiile deschise din penitenciar, în timpul zilei celula lui rămâne deschisă şi îşi poate organiza timpul mai liber decât alţi deţinuţi.

Totodată, Gigi Becali poate munci în afara penitenciarului, dacă îşi va găsi un loc de muncă. Eel va lucra sub pază, supravegheat de agenţi ai penitenciarului neînarmaţi.

De asemenea, Gigi Becali are dreptul să primească vizite, ca orice alt deţinut.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.