„Puterea dragostei”, la concurenţă cu serialul „Vulpiţa” în materie de porcăieli. Emisiunea, amendată de CNA

În emisiunea "Puterea dragostei" de la Kanal D derapajele s-au ţinut lanţ. Ieşirile concurenţilor nu au rămas nesancţionate de CNA, iar acum postul de televiziune s-a ales cu o amendă de 25.000 de lei, scrie Pagina de Media. Una dintre cele mai grave expresii folosite într-un dintre ediţiile emisiunii de o concurentă este Țigancă borâtă.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 12:21
„Puterea dragostei”, la concurenţă cu serialul „Vulpiţa” în materie de porcăieli. Emisiunea, amendată de CNA

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a spus despre emisiune că „este o porcăială continuă”, în timp ce Radu Herjeu s-a arătat indignat de faptul că există public pentru astfel de emisiuni: „Realizați că sunt oameni care se uită ore în șir la astfel de dialoguri?”.

Reprezentatul Kanal D la CNA a venit în apărarea emisiunii susţinând că multe dintre certurile dintre concurenţi nu sunt altceva decât „discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat”.

Propunerea de amendă a venit din partea lui Radu Herjeu şi a fost votată de majoritatea membrilor CNA, Răsvan Popescu, Nicolae Bălașa, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Dorina Rusu și Alexandru Kocsis. Sancţiunea a fost motivată prin aceea că emisiunea „Puterea dragostei” promovează violenţa fizică, psihică sau de limbaj și poate influența negativ dezvoltarea minorilor.

Citeşte şi Fanii Survivor România cer SEZONUL 2. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de KANAL D

Dorina Rusu, unul dintre membrii CNA, i-a reproşat Andreei Mantea că nu moderează emisiunea permiţându-le concurenţilor să se certe: „Premiul se dă celui care țipă cel mai tare?”, s-a întrebat retoric Dorina Rusu. Nicolae Bălașa, colegul ei, a replicat că „moderatorul este acolo să-i mângâie pe creștet”.

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, le-a explicat membrilor CNA că emisiunea are un premiu special acordat de public: „Cel mai des câștigă concurentul cel mai vocal”. Totodată, Băleanu le-a atras atenţia membrilor CNA că sesizările fac referire la înjurături şi la bătăi, or, în secvenţele pe care le-au vizionat împreună şi pe baza cărora s-a dat amenda, „nu există nicio înjurătură. Fac referire la bătăi, nu a fost nici măcar un bobârnac în emisiune”.

În apărarea emisiunii, Băleanu a precizat că moderatoare intervine ori de câte ori este cazul, cuvintele licenţioase sunt cenzurate, nefiind vorba despre limbaj violent cu potenşial traumatizant: „Limbajul nu poate fi considerat violent. Nu are un caracter traumatizant. Sunt discuții aprinse, dar care nu corespund limbajului violent. Sunt discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat. De asemenea, au proporții reduse”.