Republica Moldova se pregătește de black-out general! Moldovenii își fac stocuri de lumânări și candele și sunt sfătuiți să nu mai folosească lifturile! Între timp Maia Sandu a mers la cules de ghinde!

Republica Moldova trece prin cea mai profundă criză energetică de la obţinerea independenţei, în 1991, declară vicepremierul moldovean Andrei Spînu.

26 oct. 2022, 15:42

Potrivit acestuia, actualul deficit de energie din Republica Moldova este atât de mare încât autorităţile iau în calcul şi cele mai negre scenarii, printre care şi deconectarea totală a unor localităţi.

Acelaşi lucru a declarat şi preşedintele Maia Sandu în reuniunea Consiliului Suprem de Securitate (CSS), pe care îl convocase luni seară pentru a discuta despre ameninţările curente la adresa securităţii energetice a republicii.

Maia Sandu a cerut guvernului să vină cu un set de acţiuni, obligatorii pentru toate instituţiile publice, de monitorizare continuă şi de reducere a consumului de energie electrică.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, ea a ieșit la pădure, alături de elevi ai Republicii Moldova preocupați de mediu. Maia Sandu a publicat imaginile inedite pe contul său public de socializare.

”Am profitat de timpul frumos de astăzi și, împreună cu mai mulți copii și tineri, am mers în Codrii Călărașilor la cules ghindă de stejar. Ne alăturăm, prin această acțiune, Campaniei naționale de înverzire „Plantează-ți viitorul”, prin care ne propunem să restabilim și să extindem suprafețele împădurite.”, a anunțat Maia Sandu, potrivit OK Magazine.

Citeşte şi: Moldovenii îşi fac provizii de lumânări, lanterne şi gaz lampant, de frica întreruperilor de curent

”Le mulțumesc stagiarilor de la Președinție și elevilor și profesorilor Gimnaziului din satul Bahmut și ai Liceului „Mihai Eminescu” din satul Sipoteni, care au participat la acțiune. Vă îndemn pe fiecare să vă implicați și, împreună, să lăsăm generațiilor ce vin o țară cu mai multe păduri și cu un mediu mai sănătos.

Găsiți cel mai apropiat ocol silvic sau contactați Agenţia Moldsilva pe site-ul http://www.moldsilva.gov.md/ pentru a afla cum puteți contribui.”, a scris Maia Sandu pe contul său de socializare.

Agreabila președintă a Republicii Moldova s-a bucurat din plin de vremea frumoasă și natura splendidă, îmbrăcată în haine ruginii de toamnă.

Citeşte şi: Fostul șef RADET, avertisment sumbru pentru români: nu toți vor avea căldură și apă caldă. „Norocoșii” vor plăti facturi duble față de anul trecut