Putin creşte pensiile şi salariile. Măsură disperată a Kremlinului, ca să atenueze sancţiunile Vestului

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri, la o întâlnire cu șefii de regiuni, că va creşte calitatea vieţii în Rusia, urmând să fie majorate salariul minim și pensiile.

16 mart. 2022, 17:26
Putin creşte pensiile şi salariile. Măsură disperată a Kremlinului, ca să atenueze sancţiunile Vestului

„Salariu minim, costul vieții, salariile angajaților de stat, plățile sociale și pensiile vor fi majorate. Prioritatea noastră rămâne reducerii sărăciei în Rusia”, a spus Vladimir Putin, citat de postul de televiziune Rossiya-24. Fondul rus de pensii vorbeşţte de o majorare de 7,7%, începând cu luna aprilie.

Într-un decret semnat miercuri de liderul de la Kremlin sunt trasate indicaţii clare şi pentru liderii de regiuni: „Decid ca cei mai înalți oficiali ai entităților constitutive ale Federației Ruse, ținând cont de caracteristicile geografice ale teritoriilor respective, să ia măsuri cuprinzătoare pentru asigurarea stabilității socio-economice, inclusiv adoptarea unor măsuri suplimentare de sprijin direcționat pentru diferite categorii. a cetățenilor Federației Ruse care se află într-o situație dificilă de trai, precum și, dacă este necesar, decizii privind implementarea plăților forfetare în numerar către cetățenii Federației Ruse, inclusiv determinarea procedurii și condițiilor pentru efectuarea acestor plăți”, se arată în textul decretului, preluat de Interfax.

Citeşte şi Vladimir Putin, discurs violent la adresa Occidentului. „A început să acţioneze în mod odios. Nici nu se mai oboseşte să ascundă că are ca scop să distrugă viaţa fiecărui rus”

„Înțeleg că creșterea prețurilor afectează serios veniturile oamenilor. Prin urmare, în viitorul apropiat vom lua decizia de a crește toate beneficiile sociale, pensiile şi salariul minim, dar şi toate salariile din sectorul public”, a mai spus Vladimir Putin. În plus, el a cerut guvernului să analizeze rapid eficacitatea măsurilor de sprijinire a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă.

Citeşte şi Sorin Ovidiu Vîntu: „Aleg Rusia, idiotul ala de Zelenski si-a nenorocit tara pentru ca l-au umflat cu pompa niste mafioti americani”