Putin inaugurează la volan o nouă autostradă în republica anexată Crimeea

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat -la volan, voind astfel să arate că este la conducere - o nouă autostradă în Crimeea, o fostă republică autonomă din Ucraina, a căreianexare de către Rusia, în urmă cu şase ani, este denunţată ca ilegală de către comunitatea internaţională, notează News.ro.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 13:55
Putin inaugurează la volan o nouă autostradă în republica anexată Crimeea

Este vorba despre un proiect în valoare de un miliard de dolari care asigură o legătură între portul strategic Kerci – un punct de trecere între Marea Neagră şi Marea Azov – şi Sevastopol, situat în celălalt capăt al Peninsulei.

Autostrada permite reducerea la jumătate a timpului traversării.

Însă această nouă infrastructură este doar încă o nouă piatră la edificiul pe care-l vrea liderul de la Kremlin, pentru a impune acapararea Moscovei în Crimeea.

În 2018, Rusia a inaugurat un pod de 19 kilometri peste Strâmtoarea Kerci, care asigură o legătură între Peninsula Crimeea şi regiunea rusă Krasnodar.

Acest proiect, în valoare de peste trei miliarde de dolari, răspunde de asemenea unor nevoi atât practice, cât şi geopolitice.

Citeşte şi: Tesla ar putea lansa o maşină electrică mai ieftină decât Model 3. Hatchback-ul cu care Elon Musk vrea să dea lovitura în Europa