Tesla ar putea lansa o maşină electrică mai ieftină decât Model 3. Hatchback-ul cu care Elon Musk vrea să dea lovitura în Europa

Tesla are în plan să lanseze pe piaţă o maşină electrică mai ieftină decât cele existente deja în gama sa pentru a se dezvolta pe piaţa auto din Europa. Producătorul deţinut de miliardarul Elon Musk mizează pe un hatchback bazat Tesla Model 3 care să aibă un preţ accesibil pentru a rivaliza cu Volkswagen şi Peugeot.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 12:14
Tesla ar putea lansa o maşină electrică mai ieftină decât Model 3. Hatchback-ul cu care Elon Musk vrea să dea lovitura în Europa

Tesla Model 3 a devenit, cel mai probabil, una dintre cele mai dorite maşini electrice. Cu o autonomie promisă de peste 500 de kilometri, autoturismul are un preţ de pornire de 35.000 de dolari.

Compania deţinută Elon Musk vrea să lanseze pe piaţă un model mai accesibil. Publicaţia Autocar.co.uk scrie că e vorba despre Model 3 hatchback.

Miliardarul Elon Musk a declarat că Tesla „nu îşi va îndeplini” misiunea dacă nu va construi maşini electrice mai accesibile.

Directorul executiv al Tesla şi Space X a dat de înţeles că producătorul de maşini electrice va lansa un model „compact”. Elon Musk nu s-a referit, în mod deosebit, la Model 3 hatchback, însă specialiştii consultaţi de Autocar susţin că modelul mai ieftin va fi construit pe o platformă pentru a concura cu maşinile electrice existente pe piaţa din Europa.

Cel mai probabil, maşina Tesla Model 3 hatchback va fi construită la fabrica Gigafactory din Berlin. Construirea uzinei este în curs de desfăşurare şi ar urma să fie gata la mijlocul anului 2021.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Tesla nu au făcut comentarii despre acest subiect.

Cât de ieftină va fi Tesla Model 3 hatchback

Autocar precizează că noua Tesla ar putea deveni competitorul direct al Volkswagen ID 3 şi Peugeot e-208. ID 3 poate fi achiziţionat cu aproape 27,500 de lire sterline (36.000 de euro) în Marea Britanie. În schimb, varianta sedan a Tesla Model 3 costă echivalentul 57.000 de dolari pe piaţa britanică.

La începutul acestui an, Tesla a prezentat proiectul unei maşini electrice de oraş care s-ar asemăna ca design cu cele construite de producătorii din China.

Elon Musk dezvoltă un CIP care le va permite oamenilor să-şi transmită muzică direct în creier