Putin le recomandă soldaţilor ruşi să bea ceai de salcie pentru că nu are chimicale ca băutura americană Coca Cola

Președintele Vladimir Putin le recomandă rușilor să înlocuiască băutura carbogazoasă Coca-Cola cu ceai de salcie de producție autohtonă după ce compania americană s-a retras din țară, relatează TASS.

27 iul. 2022, 22:26
Putin le recomandă soldaţilor ruşi să bea ceai de salcie pentru că nu are chimicale ca băutura americană Coca Cola

Vladimir Putin le cere soldaților ruși din Ucraina să bea ceai de salcie. Din cauza conflictului armat care a început în februarie, peste 100 de companii internaționale importante au ales să se retragă de pe teritoriul Rusiei. Printre acestea se află și o celebră companie care oferă spre vânzare o băutură carbogazoasă.

Puse în fața exodului cu implicații majore în economie, autoritățile ruse au găsit „soluții” pentru a umple golul lăsat de companiile străine. De exemplu, după ce lanțul de fast-food McDonald’s s-a retras de pe piața rusească, a apărut „Unchiul Vanya”. Identitatea celebrului brand a fost copiată aproape în totalitate de noul lanț de fast-food deschis în Rusia.

Un faimos chirurg ucrainean se îndoieşte că Putin ar fi bolnav. „Dimpotrivă, folosește tehnologii inovatoare, care fac posibilă prelungirea vieții și amânarea îmbătrânirii”
Rușii au găsit un înlocuitor și pentru Instagram, după ce aplicația a fost interzisă și nu a mai putut fi accesată în Rusia. A intrat astfel „în scenă” aplicația „Rossgram”, potrivit Hotnews.

Putin deplânge „dependența umilitoare” a rușilor față de produsele occidentale
Coca-Cola a anunțat pe 8 martie că se retrage de pe piața rusească în semn de protest față de războiul din Ucraina, fiind una dintre primele mari companii occidentale care au luat o asemenea decizie.

Băutura americană a fost înlocuită ulterior de imitații locale precum „Komi-Cola” sau „CoolCola”, la fel ca în cazul altor băuturi retrase din Rusia.

Vladimir Putin a abordat miercuri despre subiectul companiilor occidentale care au decis să plece din Rusia „cu tehnologii și personal instruit”, vorbind de o dependență „umilitoare”.

Ceaiul e bun împotriva inflaţiei şi în Rusia. Inspirat de îndemnul către români al lui Mugur Isărescu, Vladimir Putin le spune ruşilor: „Beţi ceai Ivan în loc de Coca-Cola”
„Nu ar exista bucurie dar nenorocirea a ajutat. Dependența, această dependență umilitoare este și o dependență foarte periculoasă, deoarece această dependență se extinde și se mișcă treptat dintr-o zonă în alta, inclusiv în domenii foarte critice legate de tehnologiile militare”, a spus el.