Război în Ucraina Vladimir Putin a dat ordinul. Se întâmplă până la 1 iulie

Având în vedere că situația este mult mai dificilă pentru invadatori în regiunea Doneţk, pentru ocuparea acesteia a fost alocată o perioadă mai mare de timp, până la 1 iulie. 

31 mai 2022, 19:20

Război în Ucraina. S-a aflat care este planul lui Vladimir Putin în Donbas. Pentru Lugansk, termenul de ocupare este 1 iunie iar pentru Donețk, 1 iulie. Astfel, conform planurilor Kremlinului, în prima zi a lunii iulie întregul bazin carbonifer Donbas, situat estul Ucrainei, ar trebuie să se afle sub controlul Moscovei.

Informația este transmisă marți de agenția de presă Unian, care citează serviciile de informații ucrainene. Potrivit sursei citate, planurile Kremlinului prevăd, pentru început, cucerirea întregii regiuni Lugansk.

Deputat rus, declaraţii INCENDIARE despre distrugerea SUA şi masacrarea ucrainenilor: „Patru rachete şi nu mai rămâne nimic. Nu calculaţi greşit! / Două milioane de ucraineni trebuie distruşi”
Având în vedere că situația este mult mai dificilă pentru invadatori în regiunea Doneţk, pentru ocuparea acesteia a fost alocată o perioadă mai mare de timp, până la 1 iulie. De asemenea, rușii au renunțat să ocupe concomitent întreaga zonă a Donbasului, din care fac parte cele două regiuni controlate în mare parte de separatiști, Lugansk și Doneţk.

Administrația militară regională ucraineană din Lugansk a anunțat recent că aproximativ 95% din teritoriul regiunii se află deja sub ocupație rusă.

Generalul Cristian Barbu: „Acolo se va stabiliza noua line a frontului”
„Informația mi se pare fezabilă. 1 iunie, respectiv iunie, ar putea fi niște termene pentru care Putin să-și împingă, cu orice preț, armata înainte (…) Sigur că lucrurile nu sunt atât de simple, pentru că armata ucraineană depune un efort considerabil și primește, în fiecare zi, soluții moderne de luptă – mai puțin acele sisteme de rachete cu bătaie lungă, pe care președintele american Joe Biden le-a interzis (de la livrarea către Ucraina, n.r.) și, după părerea mea, foarte bine a făcut.

Aceste rachete, după părerea mea, nu sunt necesare în actuala configurație a conflictului (…) Este vorba de rachete care ar putea lovi ținte la 300 – 500 de kilometri. Până la urmă, Ucraina își apără teritoriul, nu atacă Rusia.

O escaladare în acest moment nu își are rostul și cred că nu își are rostul nici în perioada următoare”, a spus generalul Cristian Barbu într-o intervenție la Antena 3.

Momente şocante în Ucraina. O bombă a explodat în direct, chiar în timpul unui interviu – VIDEO
„În ceea ce privește termenele (pe care le-ar fi dat Putin pentru cucerirea completă a Donbas-ului, n.r.) Rusia va înregistra pierderi importante în oameni și tehnică militară, dar, probabil, acolo se vor stabiliza liniile frontului și Rusia va trece la stabilizarea acelei regiuni și chiar la apărare în fața unei eventuale ofensive ucrainene”, a estimat generalul Barbu, potrivit A3.

Guvernatorul ucrainean din Lugansk confirmă că rușii controlează parțial orașul Severodonețk

La ora actuală, lupte înverșunate se dau la Severodoneţk. Șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai, a confirmat, marți, că trupele ruse controlează deja o parte din oraș și avansează spre centrul acestuia.

După ce a renunțat la cucerirea Kievului în prima etapă a invaziei, în fața rezistenței acerbe a forțelor de apărare ucrainene, Kremlinul s-a concentrat pe ocuparea regiunilor Doneţk şi Lugansk în limitele lor dinainte de invazia soldată cu ocuparea și anexarea Crimeei, în 2014.

Noi informații care arată că Belarus organizează exerciții militare la granița de nord a Ucrainei reaprind temerile că Vladimir Putin va încerca din nou, cu un eventual ajutor din partea regimului de la Minsk, să atace capitala ucraineană.