Qasem Soleimani a fost identificat după inelul pe care îl purta. Cât costă şi ce simbolizează pentru MUSULMANI

Qasem Soleimani, generalul iranian ucis într-un atac cu dronă al SUA, a fost identificat după inelul pe care acesta îl purta.

06 ian. 2020, 15:55
Qasem Soleimani a fost identificat după inelul pe care îl purta. Cât costă şi ce simbolizează pentru MUSULMANI

Qasem Soleimani nu purta un inel foarte valoros, potrivit bijutierilor citaţi de New York Post. Specialiţtii cred că piatra bijuteriei este fie carneol (sau cornalină), fie un rubin. În ambele cazuri, inelul nu valorează mai mult de câteva sute de dolari.

Preşedintele Iranului, promisiune făcută fiicei generalului Soleimani care l-a întrebat: „Cine va răzbuna moartea tatălui meu?”

„Din imagine îmi dau seama că este o piatră de carneol, nu este un rubin. Provine din Africa”, a declarat Maykel Rieth, tăietor profesionist de pietre preţioase la firma R Gems din New York.

În ceea ce priveşte metalul din care este realizat inelul, bijutierii cred că este vorba de argint, deşi nu este exclusă nici varianta aurului alb.

VIDEO cu momentul în care generalul Soleimani este ucis de drona americană. Secundele care ar putea declanşa Al Treilea Război Mondial

Musulmanii susţin însă că cei care poartă această piatră pot binecuvânta. Se crede că însuşi Profetul Mahomed purta un inel din argint cu pecete din carneol la degetul mic al mâinii drepte.

Pentagonul a anunţat, vineri, 3 ianuarie 2020, uciderea unui lider militar iranian în urma atacurilor aeriene la Bagdad. Anterior, comandamentul militar irakian anunţase că „trei rachete au lovit aeroportul internaţional Bagdad în apropierea spaţiilor dedicate transportului aerian de mărfuri, provocând explozia a două maşini”. Puternicul general iranian Qassem Soleimani, însărcinat cu afacerile irakiene în cadrul armatei ideologice iraniene, a fost ucis în bombardament, a anunţat televiziunea irakiană de stat la începutul zilei de vineri. Abu Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al coaliţiei Hashd al-Shaabi, a fost ucis şi el în timpul bombardării convoiului pe aeroport.