Quintus: Cine va fi ales preşedintele PNL are primele şanse pentru a deveni prezidenţiabil

Preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a afirmat vineri că acela care va fi ales preşedinte al PNL are şanse să ajungă prezidenţiabil, transmite Agerpres. Quintus consideră că acesta ar urma să fie primarul Sibiului, Klaus Iohannis, liderul interimar al formaţiunii.

27 iun. 2014, 10:32
Quintus: Cine va fi ales preşedintele PNL are primele şanse pentru a deveni prezidenţiabil

‘Puneţi-mi întrebarea cine ajunge preşedintele partidului şi cred că şanse are domnul Iohannis. Cine va avea şanse va fi stabilit în primul rând în numele unui sondaj şi eu cred că preşedintele care se va alege acum va fi primul cu şanse’, a declarat Quintus, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului.

Întrebat cu privire la declaraţia fostului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, care a susţinut că dacă va exista un număr mare de liberali care să-l vadă candidat la prezidenţiale, nu exclude o eventuală candidatură, Quintus a răspuns: ‘Pot să vă asigur că eu nu candidez şi nu pot eu să răspund eu în numele nimănui. Ştiu că a dorit să se retragă. Se simte lipsa lui. Eu o simt. Este o problemă de viitor’. El a adăugat că a colaborat foarte bine cu Antonescu aproape 20 de ani.

CONGRES PNL. Prima zi: Liberalii îşi schimbă statutul şi elimină apartenţa la ALDE. TABERELE din partid

Quintus a afirmat că îl apreciază şi pe Klaus Iohannis şi că dacă se alege altcineva ca preşedinte al PNL se va subordona voinţei partidului.

El a spus că aşteapă ca Congresul PNL să fie unul liniştit şi să se desfăşoare conform statutului, susţinând că alegerea vicepreşedinţilor este o problemă foarte grea în contextul în care sunt foarte mulţi candidaţi. De asemenea, el a spus că şi alegerea preşedintelui partidului este o problemă grea.

‘Sunt nişte modificări importante la statut. Una dintre ele am propus-o eu, ca nu numai preşedintele să fie garantul unităţii, independenţei şi identităţii partidului şi să trecem această garanţie în statut şi să trecem de la o persoană garantă la toţi membri partidului din momentul în care este o prevedere. Susţin foarte mult acest amendament şi sper să treacă’, a afirmat Quintus.

ANUNŢ-SURPRIZĂ al lui Crin Antonescu pentru Congresul PNL

Quintus a subliniat că identitatea, trecutul şi unitatea PNL, valorile de bază ale partidului, trebuie garantate prin statut, şi nu printr-o persoană.

‘Să mă ierte Dumnezeu şi cei care au fost înaintea mea, să nu uităm că din cei şase preşedinţi de până acum numai doi sunt în activitate, cel de-al treilea este bolnav şi lipseşte, iar trei nu mai sunt printre noi. Ce garanţie îţi dă un om care pleacă? Toţi sunt în alte partide’, a spus el.