Racordarea la gaze a tuturor clienţilor casnici va fi gratuită. Este OFICIAL

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat ordinul 179/9 octombrie 2020, prin care racordarea clienților casnici la rețele de distribuție a gazelor naturale este gratuită.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 06:08
Racordarea la gaze a tuturor clienţilor casnici va fi gratuită. Este OFICIAL

Racordarea la rețeaua de gaze a consumatorilor casnici va fi gratuită, indiferent de distanța față de rețea, după ce Ordinul ANRE 179 va fi publicat în Monitorul Oficial.

Articolul cu referire la racordarea casinicilor este următorul:

„Art. 2 – Prezentul regulament se aplică în relațiile dintre operatorii sistemelor de distribuție a gazelor naturale și: a) solicitanții din categoria viitori clienți casnici și noncasnici care depun cerere pentru realizarea unui racord și, după caz, a unei/unui SRM/SR/SM/PRM/PR/PM necesar alimentării cu gaze naturale”.

Mergem mai departe: Art. 5 – (1) În vederea racordării la SD, solicitanții, viitori clienți finali casnici, depun la OSD cererea de racordare prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. a). (2) OSD efectuează activitățile prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. b)-s). (3) Lucrările prevăzute la alin. (2) sunt finanțate de către OSD. Deci, mai întâi trebuie depusă cererea de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor, în general la Distrigaz Sud Rețele și la Delgaz Grid. Ea este însoțită de următoarele: a) documente care atestă dreptul de proprietate sau de folosință asupra terenului/terenurilor și/sau construcției unde sunt amplasate obiectivele/sistemele pentru care se solicită racordarea; b) documente de identificare ale solicitantului și, după caz, ale persoanei fizice sau juridice mandatate de acesta să îl reprezinte în relația cu OSD; se depune actul de identitate, pentru persoanele fizice, respectiv certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului, pentru persoanele juridice și, după caz, mandatul;

CONTINUAREA ARTICOLULUI PE ECONOMICA.NET

 


loading...