Radu Abălaru, fost antrenor al lotului naţional de judo, a murit. Doliu pentru omul care a scris istorie în sportul românesc

Radu Abălaru, care a pregătit sportivi ai lotului olimpic şi ai unor cluburi precum CSA Steaua, LPS Mircea Eliade sau CSŞ1 Bucureşti, a încetat din viaţă, la vârsta de 72 de ani, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Judo.

16 nov. 2021, 14:10
Radu Abălaru, fost antrenor al lotului naţional de judo, a murit. Doliu pentru omul care a scris istorie în sportul românesc

Radu Abălaru, fost antrenor al lotului naţional de judo, a murit. „În cursul nopţii trecute, după o lungă şi grea suferinţă, profesorul de judo de la LPS Mircea Eliade din Bucureşti, Radu Abălaru a încetat din viaţă. O viaţă pe care şi-a petrecut-o pe tatami şi a dedicată-o în întregime judoului. Pe această cale, Federaţia Română de Judo transmite familiei sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl ierte şi să se odihnească în pace!”, se arată în mesajul FRJ.

Radu Abălaru, fost antrenor al lotului naţional de judo, a murit

Radu Abălaru s-a născut, la 25 martie 1949, la Bucuresti. El a fost antrenor al cluburilor CSS 1 Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, LPS Mircea Eliade, dar şi al lotului olimpic de seniori. „În toată această perioada a obţinut numeroase medalii pe plan naţional, dar şi internaţional cu sportivii pe care i-a avut în pregătire şi de grijă cărora s-a interesat în mod deosebit”, mai notează FR Judo.

Doliu în lumea sportului! O mare campioană a murit la doar 31 de ani din cauza Covid

„Condoleanțe! Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, „CONDOLEANȚE, unde se află? As vrea sa vin sai aprind o lumânare, mi-a fost antrenor multi ani!”, „Condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, „Condoleanțe familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca! Mi-a fost antrenor multi ani!”, au fost câteva dintre mesajele transmise pe pagina de Facebook a Federației Române de Judo. „Mulțumim pentru cuvintele frumoase! Dumnezeu sa îl odihneasca in Pace și Lumina”, a fost un mesaj transmis din partea familiei fostului antrenor.