Radu Banciu, la un pas de a fi snopit în bătaie: „Să moară mama, te omor aici!”

Radu Banciu a enervat de-a lungul timpului diverse persoane publice, prin comentariile sale considerate „xenofobe", „rasiste", „sexiste" etc. 

04 aug. 2023, 17:29
Radu Banciu, la un pas de a fi snopit în bătaie: „Să moară mama, te omor aici!”

Controversatul ziarist a fost aproape de a și-o încasa în redacție. Chiar un coleg de breaslă a fost la un pas de a-l pune la pământ pe Radu Banciu.

Nu Mircea Badea, așa cum ar putea crede mulți, a vrut să-l bată pe Radu Banciu, ci un tip mult mai pașnic, cel puțin la prima vedere, jurnalistul Cătălin Oprișan.

La începutul anilor ‘2000, pe vremea când a fost reporter de sport, Cătălin Oprișan a lucrat în aceeași redacție cu Radu Banciu. Cei doi nu prea se suportau. Astfel, la un moment dat, spiritele s-au încins.

Bătaia care i-ar fi putut pune capac lui Radu Banciu

Momentul violent a fost povestit de către Cătălin Oprișan. Ironiile lui Radu Banciu l-au deranjat la culme pe gazetar.

„Cu Banciu am fost colegi, este singurul om căruia i-am pus mâna în gât. Niciodată în viața mea nu m-am certat cu cineva, nu știu să mă bat.

M-au trimis acasă de la Gazetă. Nu e ceva de care sunt mândru. I-am pus mâna în gât și i-am zis, ‘Să moară mama, te omor aici!…’ Au sărit să mă despartă.

Eram în 2000. Eram șef la fotbal internațional.

(Îl imită pe Radu Banciu): Sunteți toți niște traducători. Unul nu scrieți de Marseille ceva calumea. Traduceți ca niște scribi. traducători toți, cum erau pe vremea egiptenilor. Luați o foaie, traduceți. Scribi, te duci la notar, îi dai o foaie în engleză.

M-am ridicat și i-am pus mâna în gât. Redactorul șef mi-a zis să mă duc acasă o săptămână, la 11 eram acasă, nu știa mama ce e cu mine”, a povestit glumețul Cătălin Oprișan.

Cătălin Oprișan (47 de ani) este jurnalist sportiv din anii ’90.

Citește și: Radu Banciu îi umilește pe românii care vizitează Grecia: „Proști, fuduli, habarniști!” (VIDEO)