Radu Banciu şterge pe jos cu Simona Halep: „Cea mai mare ruşine e să fii prins dopat! Într-o ţară normală o rădeai din palmares!”

Simona Halep a fost suspendată în luna octombrie după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă. De atunci, avocaţii sportivei încearcă să demonstreze nevinovăţia ei, însă pentru moment fără mari succese.

27 ian. 2023, 23:05
Radu Banciu şterge pe jos cu Simona Halep: „Cea mai mare ruşine e să fii prins dopat! Într-o ţară normală o rădeai din palmares!”

Radu Banciu, realizator TV la Prima Sport, a revenit la criticile aduse Simonei Halep, dar şi societăţii româneşti în general, care, consideră prezentatorul, nu a reacţionat corect la vestea că sportiva a fost depistată pozitiv în luna octombrie la Roxadustat.

După ce în ultimele zile i-a avut în vizor pe colegii de breaslă Mihai Mironică şi Ioana Cosma, cu ultima ajungând până la urmă chiar să fie coleg, Banciu a revenit la o obsesie mai veche a sa, şi anume Simona Halep.

„Este o rușine pentru sport Simona Halep în momentul ăsta! Că și-a prezentat nu știu ce ținută, ce vorbești, bă? După ce a fost prinsă dopată, cea mai mare rușine pentru un sportiv pe planeta asta! Ghilotina nu mai există! Cea mai mare rușine este să fii prins dopat, după aceea să înlănțui minciunile că tu nu știai.

Citeşte şi: Inevitabilul s-a produs. Lovitură grea pentru Simona Halep, anunţ oficial de la WTA

Păi da ce, băi, ați prins vreodată pe vreunul cu evaziune fiscală sau cu corupție să spună: ‘Da, domne’, eu am furat de am rupt?’. A venit vreodată vreun Sorin Oprescu să ne spună: ‘Aveți dreptate! Acum că m-ați prins, pot să vă spun. Eu sunt cel care a luat șpagă!’. N-a recunoscut niciodată niciunul!

Și o ridică toată lumea… N-a acuzat-o nimeni în România, n-a șters-o nimeni! V-am spus asta din prima zi în care s-a întâmplat.

Că nu avem competențele morale să ne judecăm între noi. Tot ce se spune, tot ce se scrie este fals. Într-o țară normală, o rădeai din palmares! Nu mai exista! Nu mai vii cu nicio scuză, că oricum este ca la politicieni. Ai fost acuzat, ți-ai dat demisia. Pentru ce să sprijinim un infractor?”, a declarat Radu Banciu în emisiunea „Fotbal All Inclusive” pe care o realizază la Prima Sport.

Citeşte şi: Ioana Cosma, desfiinţată de Radu Banciu, va fi colegă cu acesta în trustul Prima: „Transferurile în televiziuni se fac pe cumetrii”. Cine a dat-o afară pe Ioana Cosma de la Pro TV