RADU BERCEANU neagă acuzaţiile lui Sandu: Am mai dat exemplul EXTRATEREŞTRILOR şi am fost luat la MIŞTO

Radu Berceanu, fost lider PDL, al cărui nume apare în Dosarul Microsoft, în urma denunţului lui Gabriel Sandu, spune că nu are nicio legătură cu acest dosar şi vrea să ajungă la DNA pentru a lămuri acuzaţiile care i se aduc. Berceanu îi ironizează pe Sandu care a spus că ar fi dat bani pentru a ajunge ministru, comparând situaţia cu cea a unor extratereştri.

19 feb. 2015, 13:05
RADU BERCEANU neagă acuzaţiile lui Sandu: Am mai dat exemplul EXTRATEREŞTRILOR şi am fost luat la MIŞTO

Radu Berceanu a declarat că nu are nicio legătură cu Dosarul Microsoft şi a infirmat că şi la el ar fi ajuns parte din mită.

„Nu mă interesează Elena Udrea. (…) Nu am vorbit decât de 10-15 ori in viata mea cu dl Sandu. Niciodata nici nu mi-a cerut ceva, nici  i-am cerut ceva. Nicodată nu mi-a dat ceva, macăr un pahar de apă, niciodată nu i-am dat ceva, vreun pahar cu apă sau o cafea. Nu am discut niciodată despre cazul Microsoft”, a spus Berceanu.

Fostul ministru a fost întrebat dacă bani din Microsoft au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale din 2009 a candidatului PDL. „Nu stiu asa ceva. Mi se par niste elucubraţii, dar poate că alţii pot să vă dea explicatii mai multe”, a răspuns Berceanu, precizând că el nu avut nicio legătură cu acea campanie. 

Întrebat atunci cum îşi explică faptul că numele său apare în Dosarul Microsoft, Berceanu a spus că vrea să fie chemat la DNA pentru a lămuri aceste lucru.

CITEŞTE ŞI ADRIEAN VIDEANU îl dă în judecată pe Gabriel Sandu după DENUNŢUL din Dosarul Microsoft

„Nu-mi explic, d-abia astept să ma cheme cineva să pot să spun si eu oficial acest lucru. Nu m-au chemat, dar se poate adresa o rugăminte prin intermediul dvs, cu mare plăcere oricand… Nu-mi face nicio plăcere să apară numele meu in nu stiu ce citate. (….) Eu nu stiu ce-a spus Sandu de-adevăratelea, stiu ce au spus televiziunile despre ce ar fi spus Sandu„, a precizat Berceanu.

Eu sunt un greu pentru ca am ajuns sa fiu greu din cauza dvs care ma denumiti greu. Nu participam la sedinte, nici nu luam decizii. Participam la sedintele la care erau invitati ministri, nu luam decizii, nu puteam sa votez pentru ca nu aveam calitatea sa votez”, a adăugat Berceanu.

Pe de altă parte, acesta a luat în râs presupusele declaraţii ale lui Sandu că ar fi dat bani pentru a ajunge ministru.

Nu am dat niciun fel de bani, iar ce spune dnul Sandu nu cred deloc, DAR deloc. Am mai dat un exemplu cu extrateristii si am vazut ca am fost luat la misto. Am spus că mi se pare la fel de puţin probabil ca dnul Sandu sa fi dat sumele de bani de care spune, mai ales lui Boc, cum mi se pare să fi stat de vorbă el, cu  Boc şi cu niste extraterestri având in vedere că numai ei stiu limba extraterestrilor”, a spus Berceanu.

Fostul ministru a precizat că nu a mai vorbit cu Vasile Blaga de vreun 1 an, iar cu Emil Boc de 2 ani şi jumătate.

CITEŞTE ŞI Referat DNA: Emil Boc apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

Dar nu inseamna ca daca domnul Sandu a spus ceva, trebuie sa fie emisiuni si para-emisiuni. (….) Eu stiu daca o fi  jurat pe Biblie, s-ar putea sa fie ateu şi să jure pe toate Bibliile… Când il prindeti pe dnul Sandu, intrebati-l. As fi curios sa ma puna cineva faţă în faţă cu el ca să aflu cum a ajuns la concluziile pe care le-ar fi spus acolo.

Nu am avut nicio tangenta cu el, nu prea vorbeam. (…) Imi pare rau ca va dezamagesc, dar profit sa spun ca as vrea  lucrurile astea să se lamurească repede. M-a sunat si mama, care implineste peste cateva luni 90 de ani şi nu mi-a fost foarte plăcut… Nu am absolut nicio legatura cu Microsoft. Dar chiar nicio legătură cu Microsoft„, a conchis Berceanu.