Radu Mazăre atacă la CEDO decizia definitivă de condamnare la 9 ani de închisoare

Radu Mazăre atacă sentinţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la CEDO. Echipa sa de avocaţi lucrează acum la o scrisoare pe care o vor trimite la Strasbourg. Fostul primar al Constanţei nu a putut sta astăzi de vorbă cu apărătorul său din cauza unor activităţi din penitenciar.

RomaniaTV.net
29 mai 2019, 12:50
Radu Mazăre atacă la CEDO decizia definitivă de condamnare la 9 ani de închisoare

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, încarcerat în Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, va contesta la CEDO decizia instanței, a anunțat unul dintre avocații acestuia.

Avocatul Tiberius Bărbăcioru a fost la Penitenciarul Rahova, dar spune că nu a putut vorbi cu Radu Mazăre.

„În primul rând, sper că starea lui de spirit, dacă este nesatisfăcătoare să se îmbunătățească. Oricum, eu aștept, cum îl cunosc, este un om puternic, trebuie să-și asume sentința în această perspectivă a executării, atâta vreme cât nu poate fi răsturnată în momentul următor. Noi apreciem că pe calea unei plângeri la CEDO putem să arătăm neajunsurile legale ale sentinței. Este o plângere la care lucrează o echipa de a mea”, a declarat avocatul. La rândul său, avocata Lizeta Haralambie, care îl apără, de asemenea, pe Mazăre, a declarat pentru HotNews.ro că avocații vor ataca la CEDO decizia imediat ce va exista motivarea sentinței.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare și încarcerat la Rahova, susținea că decizia de condamnare este „absolut nedreaptă și revoltătoare”, dar că se va descurca „onorabil și demn” în pușcăriile din România. Într-o scrisoare publică transmisă la o zi de la aducerea sa sub escortă în România, Mazăre povestea și despre condițiile din închisoarea din Madagascar, dar și despre lucrurile bune pe care le-a făcut, între care reconstruirea stațiunii Mamaia, pe care a „scos-o din praf, ruine și anonimat”. „Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!”, mai spunea fostul primar al Constanței.