Radu, un adolescent din Vaslui, a fost plecat în prima lui tabără. „Am învățat să înot, erau copaci așa de înalți de zici că se uneau cu cerul”

Radu, un adolescent de 17 ani dintr-un mic oraș din județul Vaslui, a fost în prima lui tabără în Poiana Brașov, prin proiectul "Vreau în clasa a 9-a", alături de mai mulți bursieri.

11 sept. 2023, 16:51
Radu, un adolescent din Vaslui, a fost plecat în prima lui tabără. „Am învățat să înot, erau copaci așa de înalți de zici că se uneau cu cerul”

Radu a avut parte de o experiență pe care, cu siguranță, nu o va uita prea curând. I-a plăcut să vadă peisajul de la munte. „Am stat la un hotel foarte sus, pe vârf de munte. Era o priveliște tare frumoasă. În fiecare dimineață, după ce vorbeam cu părinții mei la telefon, ieșeam pe balcon să mă uit la copaci. Erau copaci așa de înalți de zici că se uneau cu cerul, cu norii. Nu am mai văzut așa ceva până atunci. Și aerul de munte era mai tare, mai rece. Pe timp de vară e tare plăcut”, își amintește adolescentul.

Citește și Se schimbă plăcuţele de înmatriculare. Care sunt principalele modificări din Codul Rutier vizate de Guvern

Radu a și învățat o mulțime de lucruri în tabără, inclusiv să înoate. “Mi s-a părut super greu în prima zi să mă mențin la suprafața apei, dar în următoarele zile am început să-mi dau drumul. Acum, pot să spun că știu să înot cât de cât”, a spus el.

Partea cea mai dificilă i s-a părut cea cu socializarea. „Erau copii din toată țara pe care nu-i mai văzusem vreodată și recunosc că am fost mai timid la început. Am avut noroc cu un coleg de cameră, tot din Vaslui, care era mai îndrăzneț. El m-a ajutat foarte mult să vorbesc cu persoane noi și a fost foarte distractiv până la urmă. Am făcut împreună proiecte, am participat la activități sportive, a fost chiar frumos. Nu am avut timp să mă plictisesc”, a spus Radu.

Până să plece în această tabără, Radu nu mai fusese atât de departe de casă și pentru atâtea zile. „Am mai fost așa, cu școala, în excursii în care rămâneam peste noapte, dar tot pe aici, prin Moldova”.

“Când am intrat la liceu eram super timid, nu mă vedeam să inițiez o conversație, aveam impresia că ceilalți o să râdă de mine sau că o să-i plictisesc, evitam să mă implic în proiecte”, a mai spus el.

Citește și Oana Lis, anunț neașteptat pentru fani. La ce face referire soția lui Viorel Lis: „Nu toată lumea poate spune și demonstra”