Raed Arafat: Pentru examenele naţionale s-au luat măsuri foarte serioase. Dar risc 0 nu există

Raed Arafat a declarat că elevii care vor da examenele naționale riscă să fie infectaţi chiar dacă s-au luat măsuri speciale. Acesta spune că riscul ar fi mai mic dacă şcolile ar fi închise. 

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 19:10
Raed Arafat: Pentru examenele naţionale s-au luat măsuri foarte serioase. Dar risc 0 nu există

„Pentru examenele naționale s-au luat măsuri foarte serioase de distanțare, unde se intră, unde se iese, câți stau în clase, distanța dintre ei. Sunt doar trei clase care merg acum la pregătire. La examenul în sine va fi o distanțare adecvată.

Risc 0 nu există. Mereu există un risc, dar e mult mai mic decât dacă ar fi fost școlile deschise”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat susţine că discuţia privire la deschiderea grădiniţelor şi creşelor private nu a avut loc în prezenţa acestuia, iar ministrul Educaţiei nu a fost prezent la şedinţa de la Cotroceni.

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră făcut de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu restaurantele

„Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis. Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.