Raed Arafat a făcut anunţul! Când vom renunţa la măşti

Deşi unele ţări au început deja să renunţe la masca de protecţie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că în România este prea devreme să vorbim despre acest lucru, mai ales că noi nu avem masca de purtat obligatoriu pe stradă, ci avem obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în spațiile unde răspândirea poate să fie mare, cum ar fi transportul în comun.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 06:07
Raed Arafat a făcut anunţul! Când vom renunţa la măşti

Raed Arafat a declarat joi seara, la Digi24, că vom renunţa la măşti doar după ce numărul cazurilor de infectări va scădea. 

„Deci, în acest moment, pot să spun, cel puțin pe perioada următoare – nu. Poate dacă vedem că nu mai avem transmisie, că nu mai avem cazuri, că ajungem la o cifră atât de mică de transmitere, poate că atunci o să ajungem la acest lucru, dar nu în această fază și nici n-am pus în discuție acest lucru în acest moment”, a precizat Raed Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat avertizează: „Situaţia nu este sub control! Am putea ajunge la o situaţie pe care nimeni nu o vrea”

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea, miercuri, că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie cât timp se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în condițiile în care cea mai importantă cale de transmisie este prin aer. El a repetat că speră că va fi vorba de o lună sau două și deci că spre sfârșitul lui iulie – începutul lui august am putea scăpa de măști.


loading...