Raed Arafat, anunţ de ultimă oră. „Cei care se întorc din zonele lovite de coronavirus în Italia intră în carantină”

Raed Arafat a declarat faptul că românii din zonele lovite de coronavirus nu trebuie să între în panică şi să se urce în avion. Însă, dacă doresc acestu lucru, ar trebui să ştie că vor intra automat în carantină timp de 14 zile.

RomaniaTV.net
22 feb. 2020, 15:08
Raed Arafat, anunţ de ultimă oră. „Cei care se întorc din zonele lovite de coronavirus în Italia intră în carantină”

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv penru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a afirmat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24.

Citeşte şi: Al doilea deces de coronavirus în Europa. Ambele victime sunt din Italia

Raed Arafat a adăugat faptul că România va ține legătura cu autoritățile din Italia și vor vedea ce măsuri vor lua aceștia, pentru a putea fi ulterior aplicate și la noi.

Citeşte şi: Primul deces de coronavirus în Europa. Italia, ţara din Europa cea mai afectată. 16 cazuri de coronavirus depistate într-o singură zi

„O să intrăm în legătură și cu colegii de la Protecția Civilă Italiană să vedem măsurile pe care le aplică ei să fie aplicate și la noi, din acest punct de vedere. Dacă vine cineva dintr-o zonă extrem de afectată, atunci clar că va intra în carantina de 14 zile. Acest lucru trebuie să fie înțeles, chiar dacă este asimptomatic, nu este bolnav la acest moment”, a completat Arafat.


loading...
Partenerii noștri