Raed Arafat, anunţul care dă fiori: NU este exclus valul 5 dacă nu ne vaccinăm

Valul 4 al apndemiei de coornavirus face ravagii în România, dar luminiţa de la capătul tunelului nu s evede dacă rata de vaccinare nu va creşte.

08 oct. 2021, 22:53
Raed Arafat, anunţul care dă fiori: NU este exclus valul 5 dacă nu ne vaccinăm

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, întrucât, în lipsa vaccinării, virusul găseşte aici un teren foarte prielnic.

”Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Arafat anunţă că se dă lege pentru vaccinarea obligatorie: „Avem şi de la Ambulanță, şi de la SMURD, şi de la ISU nevaccinaţi”
Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat: ”Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.  Arafat a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puţin peste 30%.

Raed Arafat: „Acum este ceasul al 12-lea, cuţitul nu este până la os, a trecut de os”
România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce priveşte numărul de infectări, cât şi la numărul deceselor.
Raed Arafat: Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea 

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că România este mult sub media mondială de vaccinare care se situează la 45%. În plus, Arafat a precizat că peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat, iar dacă vaccinurile ar fi făcut rău – aşa cum susţin cei care refuză să se imunizeze – ”se vedea deja fără discuţie”.

”Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a afirmat Arafat.

Acesta le transmite celor care cred în teoriile conspiraţiei şi în informaţii luate de pe internet că, dacă ar fi fost probleme cu vacicnurile, acestea ar fi apărut deja.

”Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70 – 80% se relaxează  complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai afirmat Arafat.
Acesta afirmă că acestea sunt datele la care trebuie să ne raportăm când luăm decizii, nu la informaţiile ”hilare” care circulă pe internet, fără nicio bază ştiinţifică.