Raed Arafat, avertisment teribil pentru români. Previziune sumbră pentru următoarele săptămâni

Raed Arafat a declarat că spitalele din România fac față cu greu numărului mare de cazuri zilnice de coronavirus, iar dacă și în săptămâna următoare vor fi la fel de multe cazuri atunci presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă va fi din ce în ce mai mare.

10 aug. 2020, 11:26
Raed Arafat, avertisment teribil pentru români. Previziune sumbră pentru următoarele săptămâni

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, susține că nu numai România se confruntă cu această situație.

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților. Acest lucru a apărut în toată lumea. Nu înseamnă că s-a pierdut situația de sub control. Înseamnă că în viitor trebuie comunicat mai intens și poate schimbat modul de comunicare către populație, astfel încât populația să înțeleagă că ce se face este în interesul și beneficiul lor. E o situație cu care se confruntă toate țările lumii. Unele ceva mai mult decât altele. Depinde de cât de pregătită e populația să ia în serios sau nu anumite informații”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Mărturie cutremurătoare a directoarei unui colegiu din Buzău. Ce experienţă a trăit la TERAPIE INTENSIVĂ după diagnosticul de COVID-19

„Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere”, a mai spus raed Arafat.

Dezvăluire-bombă a unui şef de laborator. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România

Secretarul de stat în MAI a precizat că acest lucru s-a întâmplat foarte rar în perioada stării de urgență, dar că acum e deja la ordinea zilei: „Astăzi deja se face un transfer de la Mioveni la Galați cu elicopterul, ieri s-au făcut transferuri către Mureș. Și cu mașina s-au făcut transferuri de la Câmpulung către București pentru pacienți neintubați. Asta arată că deja sistemul sanitar, cu acest număr de cazuri zilnice, începe să aibă o presiune cel puțin în unele zone din țară. Și asta înseamnă, bineînțeles, că acum intră rolul nostru de coordonare, în sensul în care să prevenim să se ajungă la situația în care un pacient să se trezească că nu poate fi ventilat. Dacă continuă cifrele acestea încă o săptămână, vom vedea o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile de Terapie Intensivă în mod deosebit”.

Specialiştii explică: se moare DE sau CU coronavirus? De ce se fac atât de puţine autopsii în România

„Noi am suplimentat locurile la Terapie Intensivă în București și există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii să se deschidă o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI. Și o să continuăm să facem acest lucru”, a încheiat Raed Arafat.


loading...
Partenerii noștri