Raed Arafat, declaraţii de ultimă oră. Ce se întâmplă cu românii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, din Japonia

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, joi, la Antena 3, ce se întâmplă pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale ale Japoniei.

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 20:15
Raed Arafat, declaraţii de ultimă oră. Ce se întâmplă cu românii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, din Japonia

Există cunoscutul regulament sanitar internațional. Potrivit acestuia, orice vas pe care apare o boală infecțioasă intră în carantină și nu se debarcă nimeni de pe al până nu se clarifică situația sau natura bolii infecțioase.

Citeşte şi: Primul român diagnosticat cu coronavirus. Anunţ oficial făcut de MAE. Arafat: Nu se pune problema să fie adus în România

Aici se știe despre ce este vorba și autoritățile japoneze au fost determinate să țină vasul în carantină conform regulamentului sanitar internațional. De când a apărut cazul și până acum sunt deja aproape 250 de cazuri de trasmisie și de oameni care au fost diagnosticați cu coronavirus.

În momentul în care diagnosticul este confirmat, persoana este luată de pe vas de echipele speciale medicale japoneze și sunt duși la spitalele desemnate.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, în contradicţie cu propriul Guvern: „Colaborez foarte bine cu Raed Arafat”. Cât de pregătiţi suntem de un cutremur

Până acum, informațiile nu arată că el ar fi într-o stare critică, deci mortalitatea la acest virus, conform datelor oficiale pe care le avem rămâne totuși scăzută comparativ cu numărul total al celor care au fost confirmați ca infectați. Aceste date se vor corecta pe parcurs când vom avea mai multe informații confirmate de aoclo„, a spus medicul Raed Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat, prima reacţie după ce a fost vehiculat ca viitor premier